''Soundlovers 2015'' po prvi put traje tri dana - od 24-26. jula

Ovogodišnji zrenjaninski "Soundlovers" festival, sedmi po redu, po prvi put će trajati tri dana, biće održan od 24. do 26. jula i okupiće najveći broj izvođača, ali i najviše publike do sada - najavili su organizatori na današnjoj konferenciji za novinare, održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće. Novinarima su se obratili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i predstavnici organizatora - direktor festivala Milan Slavić i direktor dečijeg programa festivala Tijana Daruši, a na konferenciji je promovisan i video-spot koji najavljuje "Soundlovers 07".
 
 
- Grad podržava ovaj festival, jer je prepoznao njegov značaj i priliku za promociju Zrenjanina u širim okvirima. Tokom sedam godina postojanja, "Soundlovers" se profilisao u manifestaciju koja donosi dobrobit ovoj sredini i njegovi organizatori, pretežno mladi ljudi, zaslužuju za to svaku pohvalu. Zahvaljujem im što takvim svojim delovanjem doprinose stvaranju pozitivne i lepe slike o našem gradu – naglasio je zamenik gradonačelnika Santovac.
 
Direktor festivala Milan Slavić rekao je da će i ove godine festival biti održan u prostoru nekadašnje "Kino-bašte", da je prodaja karata po popularnim cenama počela još 1. marta i da je rekordna do sada, što je, po njegovim rečima, nagrada za sve uložene napore tokom prethodnih godina postojanja festivala.
- Centralno ime festivala ove godine biće sastav "Delisius Ladies", Ukrajinke koje imaju vrlo energičan nastup, dame koje nastupaju kao dvojac. Najviše je i internacionalnih dj-eva na festivalu, prve večeri nastupaće duo "Vanilaz", koji nam dolazi iz Hrvatske i Slovenije, kao i Miloš Stankić iz Bosne i Hercegovine. U subotu će, osim devojaka iz Ukrajine, nastupati i dj La Kosta, resident novosadskog kluba "Kafemat", dok je treće veče, nedelja, rezervisano za RNB, Trep i Hip-Hop zvuk – kazao je Slavić.
 
 
Značaj festivala za grad, po njemu, je ogroman, jer se prilikom svake kampanje, pre svega ističe da se gosti pozivaju u Zrenjanin.
- Grad promovišemo kako kroz oficijalne spotove festivala, tako i kroz društvene mreže koje poslednjih godina imaju veliki uticaj. Pored toga, festival promoviše društvenu odgovornost, kao i volonterizam i timski rad – dodao je.
 
Novina u celokupnoj organizaciji festivala je i što će mu ove godine prethoditi dečji, "MINI Soundlovers" festival, o čemu je govorila Tijana Daruši. Ona je rekla da je od samog osnivanja festivala bio cilj bio da se aktiviraju mladi u Zrenjaninu, kroz brojne prateće festivalske projekte. "MINI Soundlovers" održaće se u subotu, 4. jula, u terminu od 19 do 21 čas u centru grada, na platou ispred "Vodotornja".
- Koncept mini festivala podrazumeva takmičenje u karaoka pevanju za decu uzrasta do 13 godina. Svi koji žele da se prijave mogu to uraditi tako što će link omiljene pesme i ime i prezime poslati na mail office@soundlove.rs i oni najbrži imaće priliku da učestvuju u takmičarskom delu – rekla je Daruši.
 
 
Ona je dodala da će, pored takmičarskog dela, deca imati priliku da se druže sa poznatim glumcima, Bodom Ninkovićem i Milošem Tišmom, koji će i otvoriti i voditi festival.
- Deca koja ne učestvuju u takmičarskom delu imaće priliku da glasaju za svoje drugare, slikaju s maskotom festivala, ali i da uživaju u paketićima, jer je za svako dete ovaj festival, uz saradnju sa kompanijom Idea, obezbedio K+ paketić.
 
Na festivalu će, pored dece koja se takmiče, nastupiti i dečiji hor "SuperNova" iz Zrenjanina i plesni studio za decu.