''Sremčevi dani - Bal u Elemiru'', po deseti put

Manifestacija "Sremčevi dani – Bal u Elemiru" održava se po deseti put, a svečano je otvorena sinoć na festivalskoj bini u centru tog sela. Uz nastupe folklornih ansambala, manifestaciju je proglasio otvorenom gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, naglasivši da bi se njom mogao ponositi i grad, a da za jedno naseljeno mesto ona predstavlja pravo bogatstvo.
 
 
- Pre desetak dana bio sam u zvaničnoj poseti Elemiru, mesnoj zajednici, vidim da se ovde i gradi i radi, da će se brzo završiti gradnja kanalizacije, dogovaramo se i kako da ovaj trg napravimo da bude kakav dolikuje ovakvom mestu, kao što je Elemir. Drago mi je što deseti put organizujemo ovako lepu manifestaciju i sa željom da ona dočeka i drugu, treću i četvrtu deceniju, da bude još bolja i uspešnija, proglašavam desete "Sremčeve dane" otvorenim – poručio je gradonačelnik Janjić. 
 
 
"Sremčevi dani – Bal u Elemiru" pokrenuti su 2006. godine, u znak sećanja na čuvenog srpskog pisca Stevana Sremca, koji je deo života proveo u tom selu i posvetio mu delo "Bal u Elemiru – istinit događaj, epos u deset pesama sa slikama u tekstu". Svake godine, kroz književni konkurs, u Elemiru se okupljaju pisci kratke proze, pesnici, aforističari, kao i karikaturisti, u okviru jedinstvene Kolonije karikature, takođe nezaobilaznog dela manifestacije. 
 
 
Ove godine je prvu nagradu na književnom konkursu osvojio Jovan Gvero iz Novog Sada, za pripovetku  "Gramofon i mantil", druga nagrada pripala je Bojani Babić iz Pančeva, za pripovetku "Ubila sam tvoju majku", dok je Zrenjaninka Dragica Stojanović zaslužila treću nagradu za poeziju. 
 
Manifestacija se nastavlja danas Kolonijom karikature i predstavljanjem radova u zgradi mesne zajednice, na centralnoj bini nastupa glumac Jovica Jašin, a potom se predstavlja književnik Uglješa Šajtinac. "Sremčevi dani" završavaju se nastupom tamburaškog orkestra "Mesečina" iz Sombora i vatrometom.