Sutra počinje tradicionalni turnir u malom fudbalu ''Bagljaš''

Povodom tradicionalnog turnira u malom fudbalu "Bagljaš" koji počinje sutra na terenu zrenjaninske OŠ "Petar Petrović Njegoš", danas je u Multimedijalnoj sali Gradske kuće održana konferencija za novinare na kojoj su turnir najavili zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, u ime pokrovitelja, Grada Zrenjanina, kao i članovi Organizacionog odbora turnira, Ivan Mikalački i Velibor Mladenović.
 
 
Ovaj turnir održava se 13. put i svake godine privlači veliku pažnju učesnika i publike u najvećem zrenjaninskom naselju. Zamenik gradonačelnika Zrenjanina rekao je da Grad podržava turnir i pozvao naše sugrađane da prisustvuju utakmicama.
- Turnir uvek izaziva veliko interesovanje, uz veliki broj ekipa koje se takmiče u više kategorija, a zbog kvaliteta utakmica, publika dolazi i iz drugih delova grada, pa i van njega. Uvek je na turniru bilo i prvoligaških igrača i onih koji igraju u inostranstvu i to mu je uvek davalo posebnu draž, a za publiku predstavljalo poseban magnet – istakao je Santovac.
 
 
Ivan Mikalački je saopštio da do sada ima oko pedeset prijavljenih ekipa, da turnir počinje sutra u 18 časova, kao i da je svečano otvaranje, u zavisnosti od trajanja prethodnih utakmica, planirano za oko 20 časova.
- Turnir se igra u kategorijama – veterani (1980. godište i stariji), seniori (1997. i stariji), stariji i mlađi juniori (1998-01.), stariji pioniri (2002-03.) i mlađi pioniri (2004. i mlađi). Rok za prijavu ističe večeras u 19 časova, a kotizacije iznose 10 hiljada dinara za seniore i veterane, odnosno 3 hiljade za mlađe kategorije. Ove godine novina je da se za učešće na turniru u najmlađim kategorijama (pioniri i mlađi juniori) ne plaća kotizacija. Poučeni iskustvom sa prethodnih turnira, korigovali smo i neke propozicije, sve u cilju ispravljanja uočenih propusta i poboljšanja kvaliteta utakmica – naglasio je Mikalački i dodao da pobedniku u konkurenciji seniora sleduje i novčana nagrada u iznosu od 200 hiljada dinara, a u konkurenciji veterana stotinu hiljada.
 
 
U zavisnosti od konačnog broja prijavljenih ekipa, ali i vremenskih uslova tokom njegovog trajanja, učesnici današnje pres konferencije nisu mogli da preciziraju koliko će turnir trajati, a okvirno je pomenut datum 15. jul.