Učenici Poljoprivredne škole ulepšavaju grad

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina, Saša Santovac posetio je danas Mesnu zajednicu "Zeleno polje" gde je prisustvovao akciji koju su, kod nove zdravstvene stanice u tom naselju, realizovali učenici na praksi Poljoprivredne škole. 

Oni su sadnjom cveća oplemenili prostor oko zdravstvene stanice, nakon što su slične akcije već realizovali u jednom vrtiću u Zrenjaninu i u centru Taraša. 

 

 

Santovac je rekao da je reč o sjajnoj akciji koja je, kako je naveo, plod saradnje Poljoprivredne škole i Mesne zajednice “Zeleno polje”, a koja ima za cilj da ulepša Zrenjanin kako bi on bio onakav kako bismo svi mi želeli da bude.

- Naravno, mnogo je toga što bi trebalo uraditi u gradu, ali, ukoliko krenemo i radimo, možemo da očekujemo da nam Zrenjanin bude mnogo lepši - rekao je Santovac zahvalivši se pre svega učenicima Poljoprivredne škole koji su, naveo je, doprineli da ovaj deo grada izlgeda potpuno drugačije.

 

 

- Ovo je ujedno i prilika za promovisanje Poljoprivredne škole, budući da je pred nama upis. Očekujemo da u ovoj školi bude upisano četiri odeljenja, popunjena sa 120 učenika - rekao je Santovac i podsetio da je prošle godine Grad Zrenjanin uložio 17 miliona dinara za rekonstrukciju te škole.

- Ova deca nam sada to vraćaju svojim aktivnostima, a Grad će nastaviti da im pomaže. Važno je i to što deca koja se školuju, obrazovanje završe sa znanjem koje mogu i da primene - dodao je on.

 

 

Direktorka Poljoprivredne škole, Milica Damjanović Tomin kaže da akcije organizuju i u cilju promovisanja škole, posebno smera hortikulture,kao i da su ove godine imali ozbiljnu proizvodnju cveća.

- Želeli smo da ulepšamo grad i odužimo se što nam je pružena prilika da se vratimo u našu školu. Najpre smo uredili prostor ispred Mesne zajednice “Taraš”, zatim vrtića “Bambi” na Bagljašu i škola “Jovan Cvijić” i “Petar Petrović Njegoš”, a danas smo ovde na “Zelenom polju” - kazala je ona i istakla da će od jeseni nastaviti sprovođenje akcija uređenja prostora u gradu.

 

 

Predsednik saveta Mesne zajednice “Zeleno polje” Zoran Ljubotina kaže da se u tom delu grada, takođe, trude da ulepšaju prostor, te da su prošle godine zasadili drveće u Ulici “Milentija Popovića”. Ljubotina je izrazio očekivanje da će stanovnici ovog dela grada biti zadovoljni budućim izgledom prostora ispred zdravstvene stanice.