Diplome ''Vuk Karadžić'' i nagrade učenicima generacije u školskoj 2014/15. godini

Tradicionalno, po zavšetku školske godine, u Gradskoj kući je organizovana svečanost na kojoj su najboljim učenicima završnih razreda osnovnih i srednjih škola sa teritorije Grada Zrenjanina uručene diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije u svim školama.
 
   
 
   
 
Za školsku 2014/15. godinu, diplome "Vuk Karadžić" i priznanja za učenika generacije, zaslužilo je 185 učenica i učenika u osnovnim i 107 u srednjim školama. Učenici su nagrađeni diplomama i prigodnim knjigama, a moći će i da besplatno posećuju gradske bazene do kraja ove godine. 
 
Najuspešnijim učenicima obratili su se načelnik Školske uprave za područje tri banatska upravna okruga, Staniša Banjanin i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, koji je potom, sa zamenikom gradonačelnika Sašom Santovcem, uručio diplome "Vuk Karadžić" i nagrade za učenike generacije.
 
   
 
   
 
Čestitajući im na osvajanju Vukove diplome, Banjanin je poručio da su one čast i potvrda velikog rada i talenta iz mnogih oblasti.
- Mi svi ovde želimo da, kada jednog dana završite fakultete, magistrirate, doktorirate, da se vratite u Zrenjanin i svojim kvalitetima i znanjem pomognete gradu da bude ono što je nekada bio, jedan od najvećih industrijskih centara u nekadašnjoj Jugoslaviji – istakao je načelnik Školske uprave Banjanin.
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić čestitao je dobitnicima Vukove diplome i đacima generacije na postignutom uspehu i ostvarenim rezultatima. Osnovcima je poručio da ne posustaju, da isti uspeh ponove i u srednjoj školi i da se, za četiri godine, ponovo istim povodom okupe u Gradskoj kući, a srednjoškolcima takođe da ostanu u gradu i nakon završetka studija, da u njemu zasnuju porodice i doprinose njegovom daljem razvoju. 
- Uvek je veliko zadovoljstvo družiti se s najboljima, a vi ste najbolji, vi ste nešto što ovaj grad ima kao svoje bogatstvo. Ja vam iskreno čestitam na ovom rezultatu i želim puno uspeha i u daljem školovanju i radu – poručio je gradonačelnik Janjić.
 
 
Svečanost dodele nagrada i priznanja učenicima generacije i ove su godine zajednički organizovali Grad Zrenjanin i Gradska narodna biblioteka "Žarko Zrenjanin", koja je za učenike obezbedila prigodne knjige.