Hercegovačka ulica više nije komunalni problem

Hercegovačka ulica u Zrenjaninu, odnosno njen deo između ulica Baranjske i Milentija Popovića, više ne predstavlja komunalni problem. Završetkom radova na asfaltiranju i izgradnji atmosferske kanalizacije i ta ulica u zrenjaninskom naselju "Zeleno polje" sada izgleda onako kako dolikuje jednoj gradskoj ulici u dvadeset prvom veku. Dugogodišnji problem stanovnika tog dela "Zelenog polja" i privrednika iz preduzeća "RACA" doo, lociranog u toj ulici, uspešno je rešen, zahvaljujući saradnji Grada Zrenjanina, JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", mesne zajednice i vlasnika pomenutog preduzeća. 
 
 
Tim povodom, Hercegovačku ulicu su danas posetili gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, njegov zamenik Saša Santovac i direktori javnih komunalnih preduzeća "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" i "Vodovod i kanalizacija", Goran Kravarušić i Goran Tajdić. Gradonačelnik Janjić izrazio je zadovoljstvo zbog rešenog infrastrukturnog problema i dodao da će u ovom delu grada biti još investicionih ulaganja. 
- Uradili smo atmosfersku kanalizaciju i kolovoz, primereno ovom delu ulice kojim prolaze i teška teretna vozila, da to mogu činiti bez problema u saobraćaju. Ostavili smo i priključak za neku buduću saobraćajnicu koja će ići iza hrama u izgradnji, sve do zgrade policije – naznačio je Janjić. 
 
 
Direktor JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goran Kravarušić rekao je da je u radove u Hercegovačkoj ulici uloženo 6 miliona dinara.
- Milion ipo dinara je utrošeno na izgradnju atmosferske kanalizacije, a ostatak na izgradnju kolovoza. Pohvalio bih privrednika Dragana Racu, koji je učestvovao u izgradnji atmosferske kanalizacije, što je bio i njegov interes, jer ima preduzeće u ovoj ulici – istakao je Kravarušić i najavio, za predstojeći period, asfaltiranje Ulice Milenka Bojanića i izgradnju trotoara duž Baranjske ulice.
 
Predsednik Saveta MZ "Zeleno polje" Zoran Ljubotina naglašava da se dosta toga uradilo u poslednje vreme u toj mesnoj zajednici, ali i da ima novih planova.
- Dobili smo jednu novu ulicu, značajnu za ovaj deo naselja, ali i za tranzit kroz grad Zrenjanin. Nadam se da je ovo radna godina u "Zelenom polju", u kojoj ćemo imati još investicija, kao što su čelnici grada i direktori javnih preduzeća i naznačili, jer imamo još neke "problematične tačke" u naselju koje moramo da rešimo. U prethodnih sedam-osam meseci, osim ove ulice, uradili smo i Klajnovu, Šumadijsku, Sremsku i očekujem da ćemo se u narednom periodu uklopiti u neke planove i projekcije za ovu godinu – kazao je Ljubotina.