Prijem za Viktora Nemeša

Viktor Nemeš reprezentativac Srbije u rvanju i član rvačkog kluba “Proleter” koji je na Evropskim igrama u Bakuu osvojio srebrnu medalju u kategoriji do 75 kg grčko-rimskim stilom, predsednik rvačkog Saveza Srbije Željko Trajković i Vojislav Trajković trener u rvačkom klubu ''Proleter'' bili su gosti na danas održanom prijemu kod zamenika gradonačelnika Saše Santovca u Gradskoj kući. 

Prijemu su prisustvovali i članica Gradskog veća zadužena za sport i omladinu Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza Grada Zrenjanina Simo Salapura.

 

 

Medalja u Bakuu je bila prva izborena medalja za Srbiju na takmičenju u Azerbejdžanu, o kom je Nemeš istakao:
-U prvom meču iako je bilo nešto teže nego što sam očekivao, pobedio sam bez problema. Nakon toga, rvao sam sa Italijanom koga sam savladao nakon manje od dva minuta, a zatim je  usledio prilično težak meč protiv Nemca. Za ulazak u finale takmičio sam se sa protivnikom iz Ukrajine koga sam pobedio 5:2, a potom u finalu, kada sam napravio grešku i izgubio. On je dodao da su trenutno u toku pripreme za Svetsko prvenstvo koje se održava u Las Vegasu u septembru, gde bi mogao da uzme normu, ali se nada i medalji.

Predsednik Rvačkog saveza Srbije Trajković veruje da je Viktor Nemeš perspektiva rvačkog sporta kako u Zrenjaninu tako i u Srbiji, i da će nastaviti da niže uspehe. 
Takođe, on smatra kako su uslovi u rvačkom sportu odlični što se manifestuje dobrim rezultatima, podsetivši i na prošlogodišnji uspeh svetskog prvaka Davora Štefaneka, isto rvača „Proletera“:                                                                                        

 

                                       

- Mislim da to pokazuje ne samo da smo na pravom putu, nego da smo se vratili među najtrofejnije sportove u Srbiji, a da rvački klub „Proleter“ izvanredno radi. Budući planovi usmereni su na seniorsku reprezentaciju koja se trenutno nalazi na pripremama u Bugarskoj, nakon čega putuje u Mađarsku. Potom sledi Svetsko prvenstvo u Las Vegasu i prvo kvalifikaciono za Olimpijske igre. Naime, šest prvoplasiranih u svakoj kategoriji stiče olimpijske norme - rekao je Trajković.
Od šest naših reprezentativaca koji će se takmičiti u Las Vegasu, čak pet su članovi RK „Proleter“, Davor Štefanek, Viktor Nemeš, Balo Petar, Fris Kristijan i Dejan Franjković.  

Već u aprilu naredne godine, prema rečima Trajkovića, Zrenjanin će biti domaćin najboljim rvačima Evrope, tokom prvog kvalifikacionog evropskog turnira za Olimpijske igre. On se nada da će takmičari koji ne uzmu normu na Svetskom prvenstvu imati više uspeha tokom ovog takmičenja.   Zamenik gradonačelnika Saša Santovac uputio je čestitke Nemešu, RK „Proleter“ ali i Rvačkom savaezu na osvojenoj medalji u Bakuu, ističući da je ovo jasan pokazatelj da ulaganjem u zrenjaninski sport dolazimo do rezultata:              

-Rvanje je sport koji u Zrenjaninu ima dugu tradiciju. Poznato je da RK „Proleter“osvaja medalje ne samo na domaćoj sceni, već i na međunarodnim takmičenjima, što je veoma važno za promociju Grada Zrenjanin i veoma bitno, naše države. Svaka medalja koja se osvoji u inostranstvu je značajna, nama koji pratimo takmničenja je posebna radost, a učesnicima dokaz da se njihov uloženi trud isplatio.                                                                          

Santovac je dodao da Grad Zrenjanin nastavlja da pruža podršku sportistima, ali i njihovim klubovima. Napori grada su, prema rečima Santovca, usmereni ka obezbeđivanju sredstava i omogućivanju što boljih uslova za treniranje, radi postizanja najboljih rezultata.