Balkansko prvenstvo u tekvondu opravdalo očekivanja

Zrenjanin je prethodnog vikenda bio domaćin najboljim tekvondistima Balkana, koji su se nadmetali u seniorskoj, juniorskoj, kadetskoj i pionirskoj konkurenciji. U "Kristalnoj dvorani" nadmetalo se 553 takmičara iz deset država – Bugarske, Rumunije, Bosne i Hercegovine, Makedonije, Albanije, Turske, Crne Gore, Slovenije, Grčke i domaćina Srbije, a uspešan organizator bio je Tekvondo savez Srbije, uz tehničku pomoć Tekvondo kluba "Zrenjanin". 
 
Osim što je bila domaćin takmičenja, Srbija je bila i najuspešnija u seniorskoj, pionirskoj i kadetskoj konkurenciji, dok su reprezentativke i reprezentativci Turske bili najuspešniji u konkurenciji juniorki i juniora. Naši takmičari osvojili su veliki broj odličja u gotovo svim kategorijama, a u seniorskoj konkurenciji Srbija je ponela 23 medalje – 9 zlatnih, 7 srebrnih i 7 bronzanih.
 
 
Šampioni Balkana postali su Jovana Petrović (kategorija do 46 kg), Sara Damnjanović (do 49 kg), Iris Jović Vujaković (do 62 kg), Bojana Paunović (do 73 kg), Miloš Gladović (do 58 kg), Nikola Vučković (do 63 kg), Ivan Purešević (do 68 kg), Stojan Rabijac (do 80 kg) i Draško Jovanov (do 87 kg).
 
Srebro su osvojili Gordana Marijanović (do 46 kg), Bojana Laušev (do 49 kg), Aleksandra Radmilović (do 57 kg), Vanja Tomić (do 62 kg), Marko Karajlović (do 63 kg), Budimir Krivokuća (do 74 kg) i Ivan Karajlović (do 80 kg), a bronzu Danijela Milenković (do 67 kg), Maja Đukić (do 73 kg), Zorana Nikolić i Dragana Milankov (preko 73 kg), Nikola Cvetanović (do 54 kg), Marko Živanović (do 87 kg) i Marko Đuričić (preko 87 kg).
 
 
Takmičenje je proglasio otvorenim zamenik predsednika Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev, naglasivši da je Zrenjanin, zahvaljujući uspešnoj organizaciji brojnih međunarodnih takmičenja u prethodnom periodu, u potpunosti zaslužio da ugosti i najbolje tekvondiste Balkana.
- Sa ovog takmičenja šaljemo dobru poruku omladini i našim najmlađim sugrađanima, ali i svim Zrenjanincima. Grad Zrenjanin uvek je bio tu da pomogne, da sva do sada takmičenja budu dobro organizovana i mi ćemo se potruditi da tako bude i ovoga puta. Želja nam je da svi učesnici ponesu iz našeg grada i "Kristalne dvorane" lepe utiske i da šire vesti o dobrom i uspešno organizovanom takmičenju – rekao je Stanisavljev.
 
Zoran Ćendić, potpredsednik Balkanske tekvondo organizacije, istakao je da je Balkanijada u Zrenjaninu okupila najviše učesnika do sada, te da je grad takmičenje uspešno realizovao.
- Potrudili smo se da svim učesnicima budemo dobri domaćini, da bude svima bezbedno, uz želje za fer-plej nadmetanjem i neka najbolji pobede – poručio je Ćendić na ceremoniji otvaranja.