Druga ''Vrtićijada'' okupila oko 200 mališana

U organizaciji "Školice sporta Long Jump – Ivana Španović" i Predškolske ustanove Zrenjanin, danas je u "Kristalnoj dvorani" održana druga po redu "Vrtićijada" – nadmetanje mališana u brzini i spretnosti na sportskom poligonu prilagođenom deci tog uzrasta.
 
 
 
- Slogan ovogodišnje manifestacije je "Igrom u svet sporta", a cilj da devojčice i dečake uzrasta četiri i pet godina zainteresuje za bavljenje sportom – rekla je Vesna Španović, koja vodi "Školicu sporta" i sa kćerkom Ivanom, našom proslavljenom atletičarkom, promoviše sve aktivnosti i manifestacije koje organizuje.
 
Takmičenje je otvorio direktor Predškolske ustanove Vladimir Petrović, istakavši da su svi učesnici ujedno i pobednici i da on lično veruje da među ovom decom ima naslednika Ivane Španović ili Novaka Đokovića.
- Nadam se da će deca kroz igru, koja se smatra najstarijim vidom vaspitanja i obrazovanja, i kroz bavljenje sportom naučiti nešto što će im u životu kasnije koristiti. Iako će najboljima ovde pripasti simbolične nagrade, medalje i pehari, za nas su sva deca koja se danas takmiče pobednici – rekao je Petrović.
 
 
 
Otvaranju "Vrtićijade" prisustvovali su član Gradskog veća grada Zrenjanina Radiša Dupljanović, generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura, kao i predstavnici kompanija "Gomex", "Farkaš trans", "Koka Kola" i Javne ustanove "Sportski objekti" Zrenjanin, koji su pomogli organizaciju današnjeg takmičenja.