Jusufspahić: Dobra saradnja Zrenjanina i Islamske zajednice Srbije

Muftija srbijanski Muhamed Jusufspahić posetio je danas naš grad i tom prilikom sastao se sa gradonačelnikom Zrenjanina Čedomirom Janjićem.

- Ovde smo došli da se družimo i da se udružimo u nečemu što je dobro, za opštu korist sveukupne naše zajednice i naše zemlje, inače imamo dobru saradnju sa organima lokalne uprave u Zrenjaninu, a ovo je samo još jedna potvrda da smo na pravom putu i da ćemo ostati na tom pravom putu” rekao je Jusufspahić nakon sastanka sa gradonačelnikom.

 

 

Kako je naveo, tokom današnjeg susreta sa gradonačelnikom i njegovim saradnicima, vođeni su razgovori o mogućoj saradnji u svakom pogledu, prvenstveno u pogledu kulture, ali i opšte bezbednosti.

- Svi znamo u kakvom ambijentu živimo, lokalno, ali prvenstveno globalno, a mnoge stvari koje se dešavaju u svetu vrlo brzo dolaze do naših granica. Utvrdili smo to i kada su u pitanju bile izbeglice koje su prolazile kroz našu zemlju. Da bismo sprečili bilo kakav uvoz negativnih, destruktivnih ideja koje ugrožavaju mir, mi moramo da sarađujemo, i naša verska zajednica, Islamska zajednica Srbije, mora da sarađuje sa organima državne uprave i na lokalu sa organima lokalne uprave da bismo predupredili bilo kakve neprijatne okolnosti - ukazao je Jusufspahić.

 

 

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izrazio je zadovoljstvo današnjom posetom i istakao da će uz pomoć Islamske zajednice Srbije biti unapređen verski život i rad islamske zajednice u Zrenjaninu, a da će Grad pomoći i izaći u susret, u okviru svojih mogućnosti, te da će se za godinu dana u tome videti napredak.