Lipe, gledičije i judino drvo na glavnom gradskom trgu

Radnici JKP “Čistoća i zelenilo” počeli su danas sadnju drveća na Trgu slobode i Ulici Kralja Petra Prvog što, po rečima gradonačelnika Zrenjanina Čedomira Janjića, praktično predstavlja završetak uređenja glavnog gradskog trga. 

 

 

- Konačno, došlo je i do toga da zasadimo sadnice, to je završna faza uređenja centra i siguran sam da će, na proleće, kada olistaju sadnice centar grada biti mnogo lepši i da će Zrenjaninci biti ponosni na svoj grad - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

Tamara Jocić iz marketing službe JKP “Čistoća i zelenilo”, kazala je da je to preduzeće, u saradnji sa Gradom Zrenjaninom i Direkcijom za gradnju i uređenje grada izvršilo nabavku sadnica.

 

 

- Tokom protekle nedelje pripremali smo teren i danas počeli sadnju. Ukupno će biti zasađeno 56 sadnica lipe, gledičije i judinog drveta. Sadnice su stare deset godina, a dopremljene su iz Mađarske - rekla je ona i naglasila da se to preduzeće rado odaziva na sve akcije koje se tiču uređenja grada.

 

 

- Sve to radimo kako bi građani bili zadovoljni što žive u ovako lepom gradu - dodala je Jocić i ukazala da će sadnja biti završena do kraja ove nedelje.