Međunarodni dan ljudske solidarnosti

Povodom Međunarodnog dana ljudske solidarnosti, 20. decembra, Stojanka Lekić, pokrajinska poslanica i Olivera Lisica, načelnica Odeljenja za društvene delatnosti Gradske uprave Zrenjanin posetile su Klub za stara lica pri Gerontološkom centru.
 
Tom prilikom upoznale su se sa aktivnostima Kluba i našim najstarijim sugrađanima predale knjige za biblioteku i sredstva za održavanje higijene Kluba.
 
 
Rad Kluba je osmišljen i organizovan u cilju očuvanja psiho-fizičkog zdravlja članova, nakon gašenja radno produktivnog perioda života, ublažavanja samoće i doživljaja usamljenosti, prevencija depresivnih stanja, obogaćivanja socijalnog života kroz  kulturno-zabavne aktivnosti .
 
Naši najstariji sugrađani na ovaj način afirmišu lične i kolektivne stvaralačke i umetničke afinitete kroz rad sekcija, posete ustanovama kulture, korišćenje biblioteke, štampe, kroz obrazovne aktivnosti (kursevi i predavanja) i rekreativno-rehabilitacione aktivnosti: vežbe za relaksaciju, takmičenja, izleti, putovanja...
 
Međunarodni dan ljudske solidarnosti obeležava se u svetu 20. decembra, na dan koji su ustanovile Ujedinjene nacije 2006. godine kako bi bila istaknuta važnost solidarnosti,  posebno pri uklanjanju siromaštva.