Novogodišnje radosti za decu o kojoj brine Centar za socijalni rad

U Narodnom pozorištu "Toša Jovanović" danas su podeljeni paketići deci o kojoj brine Centar za socijalni rad Grada Zrenjanina, a takođe je bila izvedena i novogodišnja predstava "Ledena ljubav", koju je pripremio ansambl lutkarskog pozorišta.
 

U pozorištu je ovom prilikom poklonjeno 253 paketića, prikupljenih humanitarnom akcijom, a kako je napomenula direktorka Centra Julija Bobek, 102 paketića namenjena su deci u hraniteljskim porodicama, 37 deci pod starateljstvom, 29 deci u ustanovama socijalne zaštite, 12 deci iz Dnevnog centra "Alternativa" i 73 deci do 12 godina čije su porodice korisnici novčane socijalne pomoći.
 
 
 
Prema rečima direktorke Bobek, ovo je prvi put da su obuhvaćena sva deca o kojima se stara Centar:
- Divno bi bilo da ovako lep gest preraste u tradiciju. Hvala pozorištu na organizovanoj predstavi, kompaniji Aviv Arlon i svim učesnicima ove akcije. Zahvalnost dugujemo i Gradu Zrenjaninu, jer će se jelkama iz donacije ozeleniti dvorište našeg centra "Alternativa" - rekla je Julija Bobek.
 
 
Podeli paketića prisustvovao je i član Gradskog veća grada Zrenjanina, Dušan Radišić, koji je, u svom resoru, usmeren ka radu s ustanovama i licima koja brinu o ovoj deci i njihovim potrebama. 
 
 
 
Poklone za decu prikupile su institucije, organizacije i mediji tokom manifestacije održane u nedelju "Avivov izbor za najlepšu novogodišnju jelku Zrenjanina". Svaki takmičar je okitio svoju jelku i donirao slatke pakete, čemu je podršku pružio i Grad Zrenjanin.