Održana 111. sednica Gradskog veća

Utvrđivanje Predloga Odluke o otuđenju neizgrađenog građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina, deo parcele br. 13278, kao i Utvrđivanje Predloga Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina (parcele broj 6794/1 i 6794/2), dve su tačke današnje sednice Gradskog veća.

 

 

Govoreći o prvoj tački, izvestilac Nikola Halas rekao je da se ta parcela, površine jednog hektara na lokalitetu radna zona “Plinara”, otuđuje na osnovu javnog oglasa, objavljenog u Listu “Zrenjanin”, ponuđaču D.O.O “Bomist”.

Druga tačka, kako je objasnio, ticala se dodele zemljišta putem neposredne pogodbe radi ispravke granice parcele, a na zahtev firme D.O.O. “Bioelektrik”.

 

 

Gradonačelnik Čedomir Janjić, koji je predsedavao sednicom, rekao je da otuđenje gradskog građevinskog zemljišta praktično znači da još jedan domaći investitor namerava da gradi proizvodni i skladišni prostor u Industrijskoj zoni “Elemir”, kod “Plinare”.

- Gradsko veće je donelo odluku, dogovaramo se sa skupštinskim organima o tome kada ćemo održati sednicu Skupštine, na kojoj će se naći i usvajanje budžeta - rekao je on.