Održana 113. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća održali su danas 113. sednicu, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić. Na samom početku, usvojen je amandman koji je gradonačelnik podneo na Predlog Odluke o budžetu grada Zrenjanina za 2016. Godinu, a koji se odnosio na tabelarni prikaz obrazloženja.

U nastavku su usvojeni Predlozi Odluka o uvođenju samodoprinosa na teritoriji Mesne zajednice ''Klek'' - Klek, ''Vojvoda Stevan Knićanin'' - Knićanin, “Zlatica” - Lazarevo, za period od 01.03.2016. do 28.02.20. Godine, kao i Predlozi Odluka o raspisivanju referenduma na teritorijama tih mesnih zajednica radi donošenja Odluke o uvođenju samodoprinosa, a izvestilac po tim tačkama bila je Olivera Lisica.

Članovi veća usvojili su i Predlog Odluke o otuđenju građevinskog zemljišta u javnoj svojini grada Zrenjanina - parcela broj 13852/3, a kako je objasnio izvestilac, Nikola Halas, reč je o ispravci granice, kako bi se formirala parcela pravilnog oblika u industrijskoj zoni, na lokaciji gde su smešteni pogoni italijanskog “Fulgara”.        

Takođe, usvojen je i PredlogRešenja o davanju saglasnosti na Predlog Pravilnika o izmeni Pravilnika o radu Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin, kao i Program poslovanja JKP ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin za 2016. Godinu, a izvestilac po toj tački bio je Goran Starčević.

Na današnjoj sednici utvrđen je i Predlog Zaključka o usvajanju Programa razvoja sporta u Zrenjaninu za period 2016.- 2018. godine. Izvestilac, Zlatana Ankić kazala je da je komisija utvrdila tekst, koji je zatim bio na javnoj raspravi, a primedbi i sugestija nije bilo.

Usvojen je i Predlog Zaključka kojim se nalaže javnim preduzećima i drugim oblicima organizovanja čiji je osnivač grad Zrenjanin da 50% dobiti, odnosno viška prihoda nad rashodima po završnom računu za 2014. godinu uplate u budžet grada Zrenjanina, a zatim i Predlog Zaključka o davanju saglasnosti JKP ''Čistoća i zelenilo'' Zrenjanin na Odluku o predlogu za otpis osnovnih sredstava

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Zaključka o odobravanju mesnim zajednicama u naseljenim mestima Klek, Knićanin, Lukićevo, Stajićevo, Melenci, Lazarevo i mesnoj zajednici ''Veljko Vlahović'' zaključenja aneksa ugovora kojim će se trajanje Ugovora o održavanju javne česme produžiti za šest meseci.

Gradonačelnik Janjić je u izjavi novinarima rekao da su najvažnije tačke one koje su se odnosile na uvođenje samodoprinosa, a što će biti i tema na sutrašnjoj sednici.

- Očekujem da će odbornici dati zeleno svetlo Savetima mesnih zajednica da održe referendum i omogućimo građanima sa tih mesnih zajednica da kažu jesu li za samodoprinos ili ne. Još jedna od bitnih tačaka jeste i plan i program rada JKP ''Zrenjaninska objedinjena naplata'', ali i Program razvoja sporta u Zrenjaninu, koji će se takođe naći na sutrašnjoj sednici Gradskog veća - rekao je gradonačelnik Janjić.