Predstavnici danskog sindikata "3F Aalborg" u Zrenjaninu

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac, primio je danas predstavnike sindikata "3F Aalborg" iz Alborga (Danska) - Olea Nors Nilsena i Alena Buska, ujedno i zamenika predsednika komune Rebild odakle dolazi, a koji je gost našeg grada bio i početkom ove godine.

 

 

Prijemu su prisustvovali i predstavnici Samostalnog sindikata Srbije za Zrenjanin - Nikola Kovačević, predsednik Veća i Milenko Vujović, potpredsednik.

Tom prilikom govorilo se o rezultatima dosadašnje saradnje ova dva sindikata, a koja traje godinama unazad, kao i o mogućnostima za unapređenje saradnje sindikata i lokalne samouprave.

 

 

Zajednička je ocena da bi za to model Danske mogao poslužiti kao izuzetno dobar primer, ali da bi se, u tom slučaju, morale prilagoditi i određene zakonske regulative.

Govoreći o situaciji u našem gradu, Saša Santovac je istakao da postoji dobra, direktna, saradnja lokalne samouprave i ovdašnjih sindikata, posebno kada su “krizni” momenti u pitanju i kada je u rešavanje problema neophodno uključiti i više organe vlasti.