Sedamdeset novih sadnica u MZ ''Bolnica - Berbersko''

Na teritoriji mesne zajednice "Bolnica - Berbersko" u toku je akcija sadnje sedamdeset stabala listopadnih i četinarskih vrsta, koju realizuju članovi Saveta i građani te mesne zajednice, u saradnji s JKP "Čistoća i zelenilo" Zrenjanin.
 
U današnjoj sadnji u naselju "Putnikovo" učestvovali su i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac, koji je rezimirao šta je sve u tekućoj godini urađeno na teritoriji mesne zajednice "Bolnica - Berbersko" u oblasti infrastrukture.
 
 
- Zajedničkim angažovanjem gradskih vlasti i Saveta mesne zajednice, u ovoj godini smo asfaltirali deo Igmanske i Perlesku ulicu, koje do sada nisu imale asfalt, proširili Jadransku i Istarsku, uređivali Bagljaški kanal koji je sastavni deo ove mesne zajednice. Urađen je projekat pružnog prelaza između Bolničke ulice i Ulice majora Gavrilovića, a završetak kalendarske godine obeležavamo ovogm sadnjom – istakao je Santovac i dodao da je uređenje životne sredine i okruženja takođe neophodno za poboljšanje ukupnih uslova života stanovništva. 
 
- Postoji dosta prostora koje treba ozeleniti i stvoriti uslove za kvalitetniji život na teritoriji ove mesne zajednice. U narednoj godini nastavićemo s ovim aktivnostima, planiramo izgradnju jedne biciklističke staze, završićemo asfaltiranje kompletne Igmanske ulice, a očekuju nas i drugi projekti – naglasio je zamenik gradonačelnika.
 
 
Dobru saradnju s lokalnom samoupravom ističe i predsednik Saveta MZ "Bolnica - Berbersko" Bogoslav Simić. On je rekao da je u toku akcija ozelenjavanja na više lokacija na teritoriji mesne zajednice, a da će prostor oko dečjeg igrališta na ulazu u naselje "Putnikovo", odnosno već postojeći park u tom naselju, biti bogatiji za dvadeset pet sadnica.
 

- Od strane JKP "Čistoća i zelenilo" preuzeto je sedamdeset sadnica, od kojih će 25 breza, lipa i jela biti posađeno na ovom prostoru, dok će ostale sadnice, breze, lipe, jele, dafine i druge, biti raspoređene gde je potrebno – objasnio je Simić i dodao da, osim infrastrukturnih radova, treba pomenuti da je u samoj mesnoj zajednici ove godine pokrenut Klub čitalaca i nabavljeno oko 300 književnih naslova.