Zimski turnir u malom fudbalu startuje 27. decembra

Peti Zimski turnir u malom fudbalu startuje ove godine 27. decembra i očekivanja su da u zrenjaninskoj Kristalnoj dvorani nastupi oko stotinu ekipa u kategorijama veterana, seniora i mlađeg uzrasta, po godištima, uz učešće i nekih zvučnih fudbalskih imena – najavili su na pres konferenciji zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac i član organizacionog odbora turnira Ivan Mikalački.
 
 
Grad Zrenjanin je, po rečima Santovca, i ove godine generalni pokrovitelj turnira, jer na ovaj način želi da okupi i animira što više učesnika, omladine, ali i publike tokom decembarskih i januarskih dana, kada uglavnom nema drugih sportskih dešavanja.
-  Očekujemo prijavljivanje ekipa do 23. decembra, a utakmice se igraju od 27. decembra do 18. januara, kada je planirano finale. I ove godine očekujemo učešće ne samo ekipa sa teritorije Grada Zrenjanina, već i iz drugih sredina. Želja nam je da turnir bude uspešan kao i do sada, da sport i ovoga puta bude mesto okupljanja, mesto druženja i da slika iz Kristalne dvorane doprinese promociji našeg grada – istakao je Santovac.
 

Ove godine turnir se održava pod sloganom "Ako si spreman – izađi na crtu", a Ivan Mikalački objašnjava šta su promene u odnosu na dosadašnje turnire.
- Uveli smo u seniorskoj konkurenciji, kada krenu eliminacione utakmice, da ekipa može da napravi jedan prekršaj više, a kao i prethodnih godina, dozvoljeno je da u jednoj ekipi mogu nastupiti najviše dva futsal igrača, u cilju da se što ravnomernije "rasporede snage". Nismo menjali ni iznos kotizacija u odnosu na prošlu godinu – objašnjava Mikalački. 
 
Sve informacije o turniru, raspored utakmica i rezultati biće objavljivani na sajtu turnira www.turnirzrenjanin.com , kao i na fejsbuk stranici https://sr-rs.facebook.com/TurnirZrenjanin/