Gradonačelnik ugostio džudiste ''Proletera'', nove superligaše

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ugostio je danas u Gradskoj kući takmičare i članove stručnog štaba omladinskog džudo kluba "Proleter MD", nove članove superlige Srbije. Prijemu su prisustvovali i članica Gradskog veća za resor sporta Zlatana Ankić, načelnica Odeljenja društvenih delatnosti Gradske uprave Olivera Lisica  i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura, a OJK "Proleter MD" predstavljali su članovi stručnog štaba Nikola Savatović i Tomislav Kohajm i takmičari Dušan Sarić, Bojan Cvejić i Marko Savin.
 
 
Neposredan povod za današnji prijem bio je nedavni takmičarski uspeh ovog kluba, plasman u elitno društvo džudo klubova Srbije, a s obzirom da OJK "Proleter MD" ove godine slavi 50 godina postojanja, taj jubilej poslužio je i za razgovor o planovima džudista za obeležavanje tog jubileja.
 
Tomislav Kohajm ocenio je prethodnu godinu kao uspešnu u radu kluba, kako zbog postignutih rezultata, tako i zbog uspešne organizacije značajnih takmičenja u našem gradu - Balkanskog šampionata i plej-of lige Srbije.
- Osvojili smo drugo mesto u Prvoj džudo ligi Srbije, ali smo zbog proširenja lige zaslužili mesto u superligi. Cilj nam je da ove godine budemo u toj konkurenciji u gornjem delu tabele, pa i da se borimo za ulazak u plej-of, jer smatram da je naša ekipa zaista kvalitetna. Od individualnih rezultata, najveći uspeh je ostvario Dušan Sarić koji je osvojio zlatnu medalju u juniorskoj konkurenciji na državnom prvenstvu i bronzanu na Balkanijadi. Za njega imamo i poseban program rada u narednom periodu i očekujemo nove uspehe - naglasio je Kohajm.      
 
 
Gradonačelnik Čedomir Janjić podsetio je na aktivnosti lokalne administracije usmerene ka razvoju sporta u našem gradu, kako masovnog, tako i vrhunskog.
- Drago mi je što je Zrenjanin dobio još jednog superligaša, da su džudisti sada uspeli ono što nisu pretprošle godine i da je to uspeh svih nas, što pre svega, šire svoju takmičarsku bazu, otvaraju punktove i u naseljenim mestima, gde će naši mladi sugrađani imati priliku da se bave i ovim sportom - kazao je Janjić.
 
 
U svetlu obeležavanja klupskog jubileja, on je istakao da će i ove godine naš grad biti domaćin više značajnih međunarodnih takmičenja i to ne samo u džudo sportu.
- Džudisti organizuju tradicionalni osmomartovski turnir, ali će se i rvači u Zrenjaninu nadmetati na kvalifikacionom olimpijskom turniru, koji se održava u aprilu. Pokušaćemo da ponovimo i veliki košarkaški turnir za kadete, koji smo prvi put organizovali prošle godine i očekujemo opet učešće velikih evropskih ekipa, poput Barselone, Reala iz Madrida i drugih, i mogu da kažem da će Zrenjanin i ove godine biti centar i vrhunskog sporta u Srbiji.