Poziv Centra Ministarstva odbrane za uvođenje u vojnu evidenciju

Centar Ministarstva odbrane Zrenjanin poziva sva lica muškog pola rođena 1998. godine i starijih godišta (1986.-1997. god.) koja iz određenih razloga nisu uvedena u vojnu evidenciju u kalendarskoj godini u kojoj su navršila osamnaest godina života, sa teritorije grada Zrenjanina, da se jave Centru Ministarstva odbrane, Gundulićeva ulica bb, Zrenjanin, radi uvođenja u vojnu evidenciju.
 
Uvođenje u vojnu evidenciju vršiće se svakog radnog dana, u periodu od 01. februara do 29. februara 2016. godine od 09.00 - 14.00 časova.
 
Regrut koji se uvodi u vojnu evidenciju treba da ponese ličnu kartu. Ukoliko je ne poseduje, državljanstvo Republike Srbije dokazuje izvodom iz matične knjige rođenih ili uverenjem o državljanstvu.
 
Regruti koji borave u inostranstvu dužni su da se, radi uvođenja u vojnu evidenciju, jave nadležnom diplomatsko-konzularnom predstavništvu Republike Srbije.
 
Opšti poziv proizvodi isto pravno dejstvo kao i pojedinačni poziv (član 10. Zakona o vojnoj, radnoj i materijalnoj obavezi) - navodi se u pozivu Centra Ministarstva odbrane Zrenjanin.