Poziv za predavanje o značaju vođenja matičnih evidencija u oblasti sporta

Zavod za sport i medicinu sporta Republike Srbije, u saradnji sa Sportskim savezom Grada Zrenjanina i Gradskom upravom Zrenjanin – Odeljenjem za društvene delatnosti, organizuje u Gradskoj kući u četvrtak, 21. januara, u 12 časova, predavanje o značaju vođenja matičnih evidencija u oblasti sporta. 
 
Republika Srbija je zakonom poverila poslove vođenja matičnih evidencija u sportu Zavodu za sport i medicinu sporta Republike Srbije. Zavod je uspostavio Nacionalni sportski informaciono-dokumentacioni sistem primenom elektronskih sredstava za obradu i skladištenje podataka. Za funkcionisanje Sistema neophodna je saradnja svih elemenata sporta, zbog čega se organizuju odgovarajuća predavanja po upravnim okruzima. Kako je Zrenjanin centralna teritorijalna jedinica za Srednjobanatski okrug, značajno je da što više subjekata u oblasti sporta bude upoznato sa ovom problematikom.
 
Ona se odnosi na sportske orgnizacije, vlasnike (korisnike) sportskih objekata, registrante za matičnu evidenciju sportskih objekata i lica zadužena za praćenje Strategije razvoja sporta u lokalnim zajednicama na teritoriji svoje opštine. Matične evidencije  obuhvataju i školske sportske objekte, te bi bilo poželjno da i predstavnici škola budu o tome informisani.
 
U prilogu se nalazi zvaničan dopis Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije i poziv za predavanje u četvrtak, 21. januara.