Prijem za Aleksandru Aranitović, državnu rekorderku u pauerliftingu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je juče u svom kabinetu Aleksandru Aranitović, članicu zrenjaninskog Fitnes centra "Steffani", državnu rekorderku u pauerliftingu i njenog trenera Miodraga Gligića.
 
 
Aranitovićeva je na 21."Gala Kupu" u powerliftingu održanom u Nišu 13. decembra prošle godine osvojila prvo mesto u kategoriji do 52 kg i oborila dosadašnje državne rekorde u disciplinama čučnju, benč presu i vučenju.
 
Podrška Grada Zrenjanina ovoj takmičarki ujedno je i podrška razvoju tog sporta koji je još uvek u povoju, ali koji i u našem gradu ima svoje pristalice. Takmičari u pauerliftingu okupljeni su oko Ujedinjenog srpskog pauerlifting saveza koji je i organizovao takmičenje u Nišu i priprema naše reprezentativce za predstojeće međunarodne nastupe.
 
Ovo takmičenje je ujedno bilo i kvalifikaciono za svetsko nadmetanje, koje će se održati ove godine. Osim oborenih državnih rekorda, Aleksandra je osvojila pehar za relativno najjaču devojku na takmičenju, kao i u Srbiji.
 
 
Već u prvoj disciplini – čučanj, oborila je predstojeći državni rekord i postavila svoj, koji je za sada i njen najbolji rezultat. U preostale dve discipline, benč presu i mrtvom dizanju takođe je oborila prethodni rekord i postavila total, koji je proglašen za najbolji relativni rezultat (odnos sopstvene i podignute kilaže).
 
Aleksandra Aranitović je diplomirani profesor fizičke kulture i na najbolji način je spojila profesiju kojom se bavi i sportsko angažovanje, jer je zaposlena kao instruktor u Fitnes centru Steffani. Želja joj je da ostane u svom gradu i nastavi uspešnu takmičarsku karijeru, s obzirom da je u krugovima pauerliftinga ocenjena kao izuzetan talenat.
 
Tokom razgovora kod gradonačelnika bilo je reči o predstojećim nastupima ove takmičarke. Ukoliko joj finansijske mogućnosti dozvole, očekuju je međunarodni nastupi na Evropskom prvenstvu u Češkoj maja ove godine i Svetskom kupu na Floridi tokom jeseni.