Asfalt i za Benešovu ulicu u Belom Blatu

Jedna od centralnih ulica u Belom Blatu, Benešova, dužine 1050 metara, dobija ovih dana asfaltnu podlogu, a vrednost te investicije je deset miliona dinara. Radove finansiraju Grad Zrenjanin i JP "Direkcija za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina", a izvođač je preduzeće "Put-Invest" iz Novog Sada.
 
 
Belo Blato su danas posetili i gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i njegov zamenik Saša Santovac i zajedno sa direktorom "Direkcije za izgradnju i uređenje grada Zrenjanina" Goranom Kravarušićem obišli radove u Benešovoj ulici. Gradonačelnik Janjić podsetio je na prošlu godinu, kada je asfaltirano više od 80 km ulica i puteva na teritoriji Grada Zrenjanina i najavio još ambicioznije planove za 2016. godinu.
 

- Prethodna godina bila je uspešna što se tiče infrastrukturnih radova na asfaltiranju kolovoza i biciklističkih staza, a ove godine želimo da uradimo još više. Koristimo ove prve lepe dane i krenuli smo s asfaltiranjem, prvo na Bagljašu, evo sada i u Belom Blatu. U svakom naseljenom mestu nešto će biti urađeno, ili asfaltiranje ulica ili nastavak neke već započete izgradnje, kopanje fekalne kanalizacije, tako da nas u 2016. godini očekuje zaista mnogo radova - naglasio je gradonačelnik nakon posete Belom Blatu.     
 
 
- Kao što smo i obećali prošle godine predstavnicima Saveta mesne zajednice Belo Blato da ćemo im pomoći u asfaltiranju Benešove ulice, ove godine su upravo u toj ulici krenuli radovi i izvode se duž cele ulice, dužine jedan kilometar - rekao je Goran Kravarušić. 
 
 
Predsednik Saveta MZ Belo Blato Miroslav Markuš kaže da je selo još 1986. godine završilo kaldrmisanje ulica, a da je ovo prva ulica koja je asfaltirana od tada. 
- Prošlo je 30 godina od kada pričamo o asfaltiranju ulica sa turskom kaldrmom. Benešova ulica je prva koja je od tada asfaltirana u celosti. To nas raduje jer se dešava u godini kada obeležavamo 150 godina od nastanka sela i u pitanju je velika investicija od strane Grada Zrenjanina, na čemu zahvaljujemo lokalnoj samoupravi i "Direkciji za izgradnju i uređenje grada".   
 
 
On se osvrnuo i na investiciju koja će se realizovati u Belom Blatu u okviru projekta "Participativno budžetiranje":
- Glasali smo da se adaptira Dom kulture, pošto je selo višenacionalna sredina i imamo tri kulturno-umetnička društva koja ovde rade. Ta sala i bina u Domu kulture su im veoma značajni i odlučili smo da realizujemo upravo taj projekat - napomenuo je Miroslav Markuš.