Gradonačelnik u poseti Poljoprivrednoj stručnoj službi: agrarni budžet i ove godine 430 miliona dinara

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, zajedno s pomoćnikom Duškom Radišićem,  posetio je danas Poljoprivrednu stručnu službu Zrenjanin (PSS). Tom prilikom razgovarao je s direktorkom Službe Kristinom Salapurom, a upoznao se i s radom Komisije za izradu godišnjeg programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta na teritoriji Grada Zrenjanina, koja je smeštena u prostorijama PSS.  
 
 
Direktorka PSS Kristina Salapura ocenila je saradnju s lokalnom samoupravom kao izuzetno dobru.
- Gradska uprava je prepoznala značaj poljoprivredne proizvodnje, samim tim i značaj rada naše Službe. Potrudićemo se u narednom periodu da, kao i do sada, izlazimo u susret proizvođačima i njihovim zahtevima, kako bi imali dobre prinose i ekonomsku dobit. Poljoprivredna stručna služba uskoro će obeležiti 60 godina postojanja, čast nam je što gradonačelnik lično došao da se upozna s našim radom i značajem postojanja Službe na terenu - rekla je Kristina Salapura.
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić izjavio je nakon posete Poljoprivrednoj stručnoj službi da će agrarni budžet i ove godine iznositi 430 miliona dinara, te da će naš grad ostati među vodećim gradovima u Srbiji po takvim izdvajanjima.
- I ove godine smo napravili ambiciozan budžet za poljoprivredu, svesni da je poljoprivreda lokomotiva razvoja i našeg kraja i cele Srbije. Želimo da poljoprivrednicima pomognemo da što bolje posluju i ostvaruju što bolje rezultate. Pomoći ćemo im u okviru programa za utrošak namenskih sredstava od zakupa poljoprivrednog zemljišta, ali smo značajna sredstva predvideli i direktno iz budžeta i stimulisaćemo ih na različite načine.
 
 
On je istakao da će pomoć stići i ratarima i stočarima, a da će ove godine agrarnim budžetom biti obuhvaćeni i voćari i pčelari. Dodao je da će biti nastavljena realizacija programa koji su se u protekloj godini pokazali kao veoma uspešni - podela steonih junica, bušenje bunara za navodnjavanje i subvencionisanje kamata kod poslovnih banaka. 
- Sve to radićemo, kao i do sada, u dogovoru s poljoprivrednicima i stručnjacima iz Poljoprivredne stručne službe. Već u martu mogu se očekivati prve mere koje ćemo realizovati u ovoj oblasti - kazao je Janjić. 
 
 
Gradonačelnik je izrazio uverenje da će Grad Zrenjanin biti jedna od najspremnijih lokalnih samouprava u primeni novog Zakona o poljoprivrednom zemljištu i realizaciji IPA projekata.
- Upravo iz tih razloga, kako bi sve to spremno dočekali, i sarađujemo s našom Poljoprivrednom stručnom službom - zaključio je Janjić.