Klek i Zlatica za, Knićanin protiv samodoprinosa

Završeno je referendumsko izjašnjavanje građana u mesnim zajednicama Klek, Zlatica i Knićanin za uvođenje novog samodoprinosa u tim naseljenim mestima. Referendum je uspeo u Kleku i Zlatici, dok se u Knićaninu na glasanje nije odazvao dovoljan broj građana, pa ovde u narednom periodu neće biti izdvajanja građana za realizaciju različitih seoskih projekata.
 
Klečani su najmasovnije izašli na izjašnjavanje, 55 odsto od ukupnog broja upisanih u birački spisak, od kojih se više od 50 odsto izjasnilo za nastavak samodoprinosa u narednih deset godina. To će biti prilika za realizaciju više projekata koji će doprineti poboljšanju kvaliteta života u tom selu. Slično su reagovali i stanovnici Zlatice, malog i dobro organizovanog naselja nadomak Lazareva, koji su takođe izglasali nastavak samodoprinosa, s ciljem završetka nekih dosadašnjih i ostvarenja novih projekata.
 
Nažalost, odziv građana bio je nedovoljan na referendumskom izjašnjavanju u Knićaninu, te će ovo selo ostati bez samodoprinosa, prisutnog decenijama unazad. Ipak, redovan rad mesne zajednice neće time biti doveden u pitanje, sredstva će stizati iz budžetskih izvora, ali neće, verovatno, biti mogućnosti za neke dopunske aktivnosti koje bi meštani želeli da u selu realizuju.