Međunarodno takmičenje vatrogasaca u Zrenjaninu

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić održao je danas radni sastanak sa Predragom Marićem, pomoćnikom ministra i načelnikom Sektora za vanredne situacije i njegovim saradnicima.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Vatrogasnog saveza Srbije i Grada Zrenjanina, kao i Odeljenja za vanredne situacije MUP u Zrenjaninu.

 

 

Marić je nakon toga istakao da je povod današnjeg sastanka organizacija prvog Međunarodnog takmičenja dobrovoljnog vatrogastva, a koje će, kako je naveo, okupiti veliki broj učesnika. 

- Naša je želja, već dugi niz godina, da pružimo podršku razvoju dobrovoljnog vatrogastva u Srbiji. To je nešto čega se nijedna država ne odriče, to je veliki potencijal i snaga za godine koje su pred nama. Našem dobrovoljnom vatrogastvu potreban je zakon i snažna finansijska podrška i ubeđen sam da ta delatnost u Srbiji može da se vrati na zlatne grane na kojima je bila za vreme stare Jugoslavije. Mi smo kao služba koja se bavi zaštitom i spasavanjem u svakom slučaju zainteresovani da pomognemo taj proces i naravno, ne smem da zaboravim podršku lokalnih samouprava u Srbiji, u ovom, konkretnom slučaju, gradonačelnika Janjića koji će učiniti sve da taj međunarodni susret zaista prođe na najvišem nivou i da okupi što veći broj takmičara iz što više zemalja - rekao je on.

 

 

Gradonačelnik Janjić je rekao da Zrenjanin prepoznao značaj dobrovoljnog vatrogastva.

-Zajedno sa našim Vatrogasnim savezom, Sektorom za vanredne situacije i prijateljima iz drugih organizacija organizovaćemo takmičenje u aprilu i mišljenja sam da ćemo biti ponosni na to takmičenje. Poznati smo kao dobri domaćini sportskim manifestacijama i tako će biti i u ovom slučaju, kako to dolikuje Zrenjaninu i Srbiji - rekao je gradonačelnik Janjić.

 

 

On je istakao da naš grad ima dobro razvijeno vatrogastvo, odnosno da je aktivno 23 društva, što Zrenjanin i kvalifikuje za domaćina velike međunarodne manifestacije. 

Takmičenje će biti održano sredinom aprila na gradskom stadionu.