Narodna kuhinja uskoro u novom prostoru

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i sekretarka Crvenog krsta Zrenjanin Aleksandra Tanasijević obišli su danas prostor u Ulici Miroslava Tirše gde će nakon završetka radova, novcem izdvojenim iz gradskog budžeta, biti smeštena Narodna kuhinja, a deo preuređen u magacinski prostor.

 

 Izgled prostora pre početka radova

 

Gradonačelnik Janjić je istakao da je završena prva faza radova koja je podrazumevala obnovu fasade, zamenu stolarije, oluka i krova, a da naredna faza podrazumeva adaptaciju unutrašnjeg prostora, njegovu podelu na magacinski i deo za distributivni punkt u kome će korisnici dobijati tople obroke, ali će uz to, topli obrok moći da konzumiraju u tom prostoru, što do sada praktično, nije bio slučaj.

Kako je rekao, na ovaj način biće stvoren pristupačan i bezbedan prostor koji će ujedno omogućiti i kvalitetniju uslugu socijalno ugroženim licima u našem gradu.

 

 

Aleksandra Tanasijević kazala je da se nakon adaptacije velike sale u Crvenom krstu, zahvaljujući sredstvima Gornje Austrije, a koji je preuređen u edukativni centar, pojavio ozbiljan problem i potreba za novim magacinskim prostorom.

- Zahvaljujući snažnoj podršci Grada, gradonačelnika i njegovog tima, dobijen je ovaj prostor u kome se danas nalazimo. Ono što nam je veoma važno,  jeste da će prostor biti podjednako dostupan svim našim sugrađanima, a ujedno bezbedan i krajnje funkcionalan.  Prostor će biti korišten za zbrinjavanje socijalno ugroženog stanovništva, a odavde će biti distribuirana i pomoć za ugrožena lica u naseljenim mestima - kazala je Tanasijević napominjući da sadašnji uslovi u zgradi Crvenog krsta nisu adekvatni i na zadovoljavajućem nivou.

 

 

- Želja nam je da ovde osvane nov prostor koji će omogućiti da Crveni krst što bolje obavlja svoju osnovnu misiju, a to je pomoć ugroženom stanovništvu. Ono što nam je važno jeste da ćemo primaocima pomoći na neki način povećati dostojanstvo, ovde će na adekvatan način primati pomoć, jer, zaista, nikome nije milo što je u redu kao korisnik narodne kuhinje za topli obrok, ili što dolazi po paket - istakla je sekretarka Crvenog krsta.