Održan Sretenjski koncert u Gradskoj kući

U organizaciji Srpsko-ruskog bratstva "Evgenije Rodionov" i muškog crkvenog hora "Sveti Arhangel Mihailo" iz Zrenjanina, u Baroknoj sali Gradske kuće održan je Sretenjski koncert, u znak obeležavanja praznika Sretenja i Dana državnosti Republike Srbije.
 
 
Događaj kom su prisustovali pripadnici Vojske Srbije, lokalne samouprave, sveštenstvo i brojne zvanice, otvoren je himnom Republike Srbije koju su izveli Milica i Davor Dosković, članovi hora Opere Srpskog narodnog pozorišta u Novom Sadu.
 
Prisutnoj publici ispred Grada Zrenjanina obratili su se pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić i dr Dušan Slankamenac koji je govorio o otadžbini, Sretenju Gospodnjem i duhovnoj vezi srpskog i ruskog naroda.
 
 
 
Muzičke numere izveli su Dečiji hor "Anastasija", ženski crkveni hor "Anastasija", hor II-5 i II-6 razreda OŠ "Petar Petrović Njegoš" i muški crkveni hor "Sveti Arhangel Mihailo".
 
 
Društvo srpsko-ruskog bratstva "Evgenije Rodionov" uručilo je tom prilikom zahvalnice institucijama i pojedincima koji su pomogli aktivnosti društva i horova. Zahvalnice su primili pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić u ime Grada Zrenjanina, major Rade Daljević u ime Komande za razvoj banatske brigade, direktor OŠ "Petar Petrović Njegoš" Miroslav Brnjoš i prijatelj društva Mira Grujić.
 
 
Događaj je imao i donatorski karakter sa krajnjim ciljem prikupljanja potrebnih materijalnih sredstava za pomoć horovima i ansambalima koji su nastupili tokom večeri.