Održana 116. sednica Gradskog veća

Članovi Gradskog veća usvojili su na današnjoj, 116. sednici, niz predloga, najpre, Predlog Odluke o izradi Izmena i dopuna Plana generalne regulacije ''Berbersko-Bolnica'' u Zrenjaninu i Predloga Odluke o donošenju Plana generalne regulacije ''Mužlja'' u Zrenjaninu, a zatim i Predlog Odluke o izmenama i dopunama Odluke o boravišnoj taksi, što je, po rečima izvestioca Igora Virijevića, izvršeno sa novim Zakonom o turizmu, a na osnovu čega će boravišne takse kontrolisati turistički inspektor. 

 

 

Usvojen je i Predlog Odluke o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa budžeta grada Zrenjanina za 2015. godinu, Predlozi Odluka o proglašenju Odluke o uvođenju samodoprinosa na teritorijama Mesnih zajednica ''Klek'' i “Lazarevo”.

Utvrđen je i Predlog Zaključka o usvajanju Izveštaja o radu Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina za 2015. godinu, Predlog Zaključka o usvajanju Plana rada Gradskog štaba za vanredne situacije grada Zrenjanina za 2016. Godinu, kao i Predlog Rešenja o davanju saglasnosti na Plan rada komunalne policije grada Zrenjanina za 2016. Godinu i Predlog Rešenja o određivanju osposobljenih pravnih lica za zaštitu i spasavanje na teritoriji grada Zrenjanina, a izvestilac po tim tačkama bio je Igor Virijević.

 

 

Članovi Gradskog veća usvojili su i Predlog Zaključka o usvajanju Predloga Programa korišćenja sredstava budžetskog Fonda za zaštitu životne sredine grada Zrenjanina u 2016. godini

Tačku dnevnog reda Izveštaj o radu Gradske uprave grada Zrenjanina za 2015. godinu predočila je načelnica Gradske uprave Jasmina Malinić.

Na predlog gradonačelnika Zrenjanina uvršetene su tačke dnevnog reda Predlog odluke o izmeni odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme za organizacione oblike u sistemu Grada Zrenjanina za 2015. godinu i Pravilnik o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mesta u Gradskoj upravi.

 

 

Obraćajući se novinarima po završetku sednice, zamenik gradonačelnika Saša Santovac rekao je da je danas praktično potvrđena odluka stanovnika Kleka i Zlatice o uvođenju samodoprinosa na teritoriji tih mesnih zajednica.

- Naravno, posebno je zadovoljstvo podržati predloge građana, a ono što je jasan pokazatelj bio jeste da su građani, pored sredstava izdvojenih iz gradskog budžeta, dodatno izdvoje sredstva kako bi infratsrukturno opremali svoja naseljena mesta, a isto tako održavali rad sportskih i kulturno - umetničkih društava koji deluju na njihovim teritorijama - rekao je Santovac i pozvao stanovnike ostalih mesnih zajednica da slede primer Zlatice i Kleka.

 

 

Kako je rekao Gradsko veće je danas ispoštovalo i Zakon o budžetskom sistemu Republike Srbije o angažovanju revizora, a sa ciljem se da na transparentan način prikaže budžet Grada. 

- Nemamo šta da skrivamo, a s druge strane želimo da poštujemo zakone Republike Srbije - dodao je on.

Govoreći o tački koja se odnosila na maksimalni broj zaposlenih zamenik gradonačelnika je rekao da je maskimalan broja zaposlenih 1884 lica, što je i primenjeno u odluci.

- Taj broj raspoređen je po korisnicima budžetskih sredstava, odnosno po organizacionim jedinicama - rekao je još Santovac.