Održana 117. Sednica Gradskog veća

Pred sutrašnju sednicu Skupštine grada održana je danas sednica Gradskog veća, sa obimnim dnevnim redom.

Članovi veća usvojili su Predlog Odluke o izmeni Odluke o osnivanju Javnog komunalnog preduzeća ''Zrenjaninska objedinjena naplata'' Zrenjanin, kao i Predlog Zaključka o prihvatanju Prve izmene Programa poslovanja tog preduzeća.

 

 

Između ostalog, usvojeni su i Izveštaj o izvršenju plana rada Doma zdravlja ''Dr Boško Vrebalov'' Zrenjanin za 2015. godinu, Plan rada Doma zdravlja i Apoteke Zrenjanin za 2016. godinu, Predlog Pravilnika o kriterijumima za ostvarivanje prava na finansijsku pomoć za vantelesnu oplodnju u gradu Zrenjaninu u 2016. godini i Predlog Pravilnika o izboru, angažovanju i finansiranju ličnog pratioca deteta i učenika kojima je potrebna dodatna podrška.

 

 

Na predlog gradonačelnika, usvojene su i dopune dnevnog reda koje su se ticale otuđenja građevinskog zemljišta i raspisivanja referenduma o uvođenju samodoprinosa u Belom Blatu i Lukićevu, ali i procedure potrebne za gradnju fiskulturne sale u Stajićevu.

- Obiman materijal, sutra je sednica Skupštine grada i očekujemo da će dobrim delom ovih tačaka biti dopunjen njen dnevni red - rekao je gradonačelnik novinarima nakom sednice Gradskog veća.

 

 

On je naglasio da postoji interesovanje mesnih zajednica za raspisivanje referenduma, a komentarišući današnju sednicu istakao je da se dosta tačaka odnosilo na poboljšanje uslova u zrenjaninskom zdravstvu.

- Gradimo apoteku u Tarašu, proširićemo apoteku na “Zelenom polju”, a plan je da i naselje “Mala Amerika” dobije apoteku. Zato smo danas doneli neophodne odluke. Takođe, doneli smo Pravilnik o ličnom pratiocu dece kojima je potrebna dodatna podrška i koji će pomoći deci u odlasku i dolasku u školu, a i samoj školi. Mislimo da je to od vekikog značaja za decu, ali i njihove roditelje - rekao je gradonačelnik Janjić.