Prijem za karatistkinju Marinu Radičević

U Plavom salonu Gradske kuće organizovan je danas prijem za Marinu Radičević, članicu Karate kluba "Zadrugar" iz Lazareva, osvajačicu srebrne medalje na Evropskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore koje je nedavno održano u gradu Limasolu, na Kipru i njenog trenera Miloša Erića.  

 

 

Domaćin prijema bio je pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a prijemu su prisustvovali i članica Gradskog veća zadužena za sport Zlatana Ankić i generalni sekretar Sportskog saveza grada Zrenjanina Simo Salapura.

 Govoreći o utscima, mlada karatistkinja kazala je da je ovo prvenstvo njeno treće veliko takmičenje.

- Bilo je veoma neizvesno i napeto, posebno u polufinalu sa takmičarkom iz Turske koja je bila vicešampionka sveta na prethodno održanom svetskom prvenstvu. Uspela sam da je pobedim rezultatom 5:0 i time ušla u finale gde me je čekala Francuskinja koja je iza sebe imala dva evropska zlata i izgubila sam minimalnom razlikom 1:0 - kazala je Marina.

 

 

 

Kako je navela, karateom se bavi od svoje pete godine, a uslovi za terning su veoma dobri, a dalji ciljevi su da se dokažem u seniorskoj konkurenciji, a sledi mi prvenstvo Vojvodine za seniore gde ću debitovati i pokušati da se dokažem. Iskoristila bih priliku da se zahvalim Karate federaciji Srbije i selektoru Vladanu Rudiću koji su mi omogućili da učestvujem na Evropskom prvenstvu, čast mi je bila da budem deo tog tima, a zahvalila bih se i svojim sponzorima i Mesnoj zajednici “Zlatica”, a veliku zahvalnost dugujem svom klubu Karate klubu “Zadrugar” i treneru Milošu Eriću, a naravno i mojim roditeljima koji su me maksimalno podržali - navela je ona.    

 

 

Zlatana Ankić je istakla da se Grad Zrenjanin maksimalno trudi da pomogne sportistima.

- Vidovi podrške su različiti, u sredstvima ili poboljšanju uslova, ukoliko je to potrebno. Naravno, prostora za podršku ima još. Marina je na početku ozbiljne karijere, a njen rezultat pokazuje da ima kvalitet i da od nje možemo očekivati medalje i ubuduće. Ukoliko ona nastavi tako i mi nastavimo da je kvalitetno podržavamo, možemo očekivati uspeh - kazala je Ankić navodeći da Karate klub “Lazarevo” može poslužiti kao primer dobre prakse svim ostalim, zrenjaninskim klubovima, jer okuplja mlade ljude i motiviše ih da se bave sportom.