Prijem za Slobodana Rajčevića, futsal reprezentativca Srbije

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić primio je danas Slobodana Rajčevića, člana futsal reprezentacije Srbije koja je na upravo završenom Evropskom šampionatu u Beogradu zauzela četvrto mesto. Rajčević je značajno doprineo najboljem plasmanu naše selekcije u istoriji ovog sporta, jer se po prvi put Srbija našla u borbi za medalju.
 
 
Rajčević je rođeni Zrenjaninac i futsal karijeru počeo je u klubu malog fudbala SAS u našem gradu. Uzlazna karijera odvela ga je potom u šampionsku ekipu kragujevačkog Ekonomca, potom u Fenerbahče iz Azerbejdžana, da bi u aktuelnoj sezoni zaigrao u ekipi Al Majaden, u glavnom gradu Libana, Bejrutu. Za reprezentaciju Srbije odigrao je 53 utakmice. Na EURO 2016. u Beogradu postigao je tri gola za našu selekciju i zauzeo drugo mesto na listi najboljih šutera šampionata - uputio je 18 udaraca u okvir gola i 12 van okvira.
 
 
Tokom razgovora s gradonačelnikom i potom s novinarima, on je izrazio zadovoljstvo zbog ostvarenog plasmana, uz opasku da je mogao biti učinjen i korak više, odnosno osvojena i medalja.
- Da nam je neko pre prvenstva ponudio plasman u polufinale i borbu za treće mesto, mislim da bi oberučke prihvatili. Ostao je žal za tim polufinalom u kom se i u igri i među publikom osećalo i videlo da smo dominirali, ali smo poraženi u produžetku. Pritisak u prepunoj "Areni" odmogao nam je možda samo u prvom meču, protiv Slovenije, kada nam je pobeda bila neophodna za dalji plasman i igrali smo pod teretom da ne razočaramo publiku koja je došla u tolikom broju. U narednim utakmicama ta atmosfera samo nam je pomagala. Lično sam zadovoljan svojim igrama na ovom takmičenju, moglo je možda još bolje, naročito u polufinalu, ali mislim, pre svega, da je cela ekipa odigrala dobro - iznosi Rajčević neke svoje utiske sa šampionata. On očekuje da će mali fudbal, odnosno futsal, ići uzlaznom putanjom u narednom periodu, da će se dalje razvijati i okupljati sve više igrača.       
 
 
Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić ocenio je da je i ovaj rezultat, u čijem su stvaranju učestvovali i Zrenjaninci, posledica kvalitetnog rada i ulaganja grada u sport u prethodnom periodu.
- Finansirali smo i naš klub malog fudbala SAS koji je imao velikog uspeha na nacionalnom nivou i sigurno je da rad s tim fudbalerima sada donosi rezultate. Zrenjaninci su članovi reprezentacije koja je postala veoma ozbiljna, uključila se u borbu za medalju i naravno da sam ponosan što je naš sugrađanin Slobodan Rajčević ostvario ovakav uspeh - kaže Janjić i dodaje da će se grad potruditi da u narednom periodu ponovo ugosti futsal reprezentaciju Srbije, ali i reprezentativne selekcije u drugim sportovima.
 
 
- Moram i ovoga puta da istaknem da mi pokušavamo na različite načine da promovišemo sport, organizacijom velikih takmičenja, a pre svega, dovođenjem reprezentacija u bilo kom sportu i odigravanjem međunarodnih utakmica. Sigurno ćemo se potruditi da među tim selekcijama bude i naša futsal reprezentacija - kazao je gradonačelnik Zrenjanina.    
  
Današnjem prijemu u Gradskoj kući prisustvovali su i zamenik predsednice Skupštine grada Zrenjanina Ljubomir Stanisavljev i članica Gradskog veća Zlatana Ankić, kao i osnivač i trener KMF SAS iz Zrenjanina Milivoje "Simo" Batinica.