U naredna tri meseca konačni završetak sportske dvorane u Botošu

Sportska dvorana u Botošu biće u potpunosti završena u naredna tri meseca i konačno će i učenici osnovne škole "1. oktobar", ali i svi stanovnici Botoša i nekoliko okolnih sela, imati uslove za bavljenje sportom i rekreacijom slične uslovima u gradu, rekao je danas zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac tokom posete tom mestu i obilaska ovog objekta čija je izgradnja počela pre gotovo tri decenije. 
- Osnovci će konačno imati mogućnost da adekvatno izvode nastavu fizičkog vaspitanja, sportisti da redovno treniraju i u zimskom periodu, a steći će se i uslovi da Botoš i okolna naseljena mesta dobiju i nove sportske klubove na svojoj teritoriji. U pitanju je zaista značajan objekat čiju izgradnju sadašnja lokalna vlast uspeva da  privede kraju i konačno preda svim stanovnicima Botoša i okolnih sela na korišćenje – istakao je Santovac. 
 
Predsednik Saveta MZ Botoš Branislav Lazić podseća da je dvorana dobila ime po jednom od najvećih ruskih sportista svih vremena, trostrukom svetskom šampionu i najboljem rvaču grčko-rimskim stilom 20. veka – Aleksandru Kareljinu. Kaže da u Botošu odrasta oko 200 dece i da se gotovo sva bave nekim sportom.
- Imamo fudbalski klub, naši rvači takmiče se u Drugoj ligi Srbije, imamo i dva prvaka Balkana, pa će ovo za naše i za još 6-7 okolnih sela, biti omiljeno mesto okupljanja i dece i starijih, gde ćemo moći da organizujemo i značajnija takmičenja. Već na otvaranju očekujemo naše prijatelje iz Rusije i svima će biti zadovoljstvo da vide jedan spektakularni sportski događaj – najavljuje Lazić. 
 
 
Preostalo je da se u sportskoj dvorani završe još neki radovi manjeg obima, s obzirom da su oni najznačajniji završeni – objekat je dobio adekvatnu rasvetu, grejanje, postavljena je podna obloga, uređeni su prilazni putevi.  Dvorana ima dimenzije za igranje rukometnih, odbojkaških, naravno i košarkaških utakmica, a Botoš je poznat i po rvačkom i stonoteniskom sportu. Ostvaruje se najzad ono što su želele mnoge generacije Botošana. 
 
Posle dugog niza godina, u kojima nije izgrađen ni jedan školski sportski objekat na teritoriji Grada Zrenjanina, nedavno je novu salu dobila škola u Aradcu, ista takva završava se u Mihajlovu, sada i u Botošu, a još jedan reprezentativan objekat te namene gradi se u Ečki. Predviđena je i izgradnja sale u Stajićevu, za koju je u toku priprema planske dokumentacije.