Regresiran prevoz i za zrenjaninske studente

Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost je u ovoj godini, za regresiranje prevoza studenata u međugradskom, odnosno, međumesnom saobraćaju na teritoriji AP Vojvodine, obezbedio 20 miliona dinara. Sredstva za regresiranje prevoza namenjena su za budžetske studente, za studente koji nisu korisnici usluga smeštaja i ishrane u studentskom centru i koji ne koriste stipendije i kredite.
 
Pravo na ova sredstva ostvarilo je 30 lokalnih samouprava na osnovu javnog konkursa. Njihovim predstavnicima je, tim povodom, u utorak 24. aprila, pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević uručio ugovore i rešenja o dodeli novčanih sredstava. Među lokalnim samoupravama našao se i Grad Zrenjanin, u čije ime je ugovor potpisao pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura
 
 
 
Obraćajući se prisutnim predstavnicima opština, prof. dr Zoran Milošević je naglasio da je reč o jednoj obavezi i jednom pravu, budući da i opštine, kao i predstavnici Pokrajinske vlade, vode računa o mladim naraštajima koji su se opredelili da studiraju.
“Neki od studenata dolaze u Novi Sad, tu su u studentskim domovima, a neki ostaju u svojim sredinama i svakodnevno putuju. Mi smo dužni da im pomognemo, jer je to naša obaveza“, rekao je Milošević i dodao da je budžet AP Vojvodine sa 63 milijarde u 2016. narastao na 70 milijardi i da je to najbolji pokazatelj da su svi zajedno dobro radili.
 
 
 
Milošević je na kraju izrazio nadu da će i naredne godine zajedničkim snagama, dobrim finansijama i solidarnošću, verujući da je ljudski kapital najveća vrednost, poraditi na boljoj budućnosti mladih. Pokrajinski sekretar podsetio je da je Sekretarijat pružio ruku partnerstva ne samo lokalnim sredinama, nego i studentima i njihovim roditeljima, i to kroz kulturno-sportske vaučere, zimske rekreativno-edukativne aktivnosti i rehabilitaciju studenata sa invaliditetom.
 
Izvor: Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost