U subotu 12. ''Banatska priča'' na Bagljašu

Etno festival "Banatska priča", dvanaesti put po redu, biće održan u subotu 19. maja, na prostoru Mesne zajednice "Veljko Vlahović", najmnogoljudnije i najurbanije zajednice grada Zrenjanina, u organizaciji Udruženja građana "Asocijacija za razvoj Bagljaš" i mesne zajednice “Veljko Vlahović“, najavljeno je na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Multimedijalnoj sali Gradske kuće.
  
Konferenciji je, ispred Grada Zrenjanina, prisustvovao pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić, a o toj manifestiji i ovogodišnjem programu govorili su Marija Janković, sekretar Mesne zajednice “Veljko Vlahović” i Boško Šerbula, direktor Kulturnog centra “Svetozar Marković", dok je Dragan Ranisavljević iz kompanije “Gomeks” istakao da je ta, društveno odgovorna kompanija, i ove godine pružila podršku festivalu.
 
 
 
Radišić je izrazio zadovoljstvo što Zrenjanin ima ovakav festival, a da je jedan od dokaza kvaliteta te manifestacije i to što se održava dvanaesti put.
- Pohvalno je i što “Banatska priča” okuplja veliki broj učesnika i posetilaca. Zavidimo Bagljašu, ali smo istovremeno i ponosni što se takva manifestacija održava u našem gradu, ali moram reći i da postoje pokušaji da se slična dešavanja organizuju i u drugim delovima grada. Prošle godine organizovali smo “Banatsku bajku”, po uzoru na “Banatsku priču”, a svakako to je festival grada, mislim i na naseljena mesta, jer su svima otvorena vrata - rekao je Radišić i pozvao Zrenjaninace da posete festival kako bi se iz Zrenjanina poslala najlepša slika.
 
 
 
Rekao je i da će Grad Zrenjanin podržavati festival i narednih godina, kako bi "Banatska priča" bila programski sadržajnija i time i veći broj posetilaca.
- Zahvalni smo društveno odgovornim kompanijama, među kojima je i Gomeks, jer zajednički pričamo šta lepše nego u Banatu "Banatsku priču" - kazao je on.  
 
"Banatska priča" počinje programom za decu u 10 časova, zvanično otvaranje zakazano je za 12 časova, a program na bini i ispred nje traje do 19 časova. U prilogu donosimo detaljan program i spisak učesnika manifestacije: