Međunarodni ''Sporto bir kup'' upotpunjuje sportski program 33. ''Dana piva''

“Sporto bir kup”, turnir u fudbalu za mlađe kategorije, po drugi put će se održati kao deo sportskog programa manifestacije “Dani piva”, trajaće od 27. do 31. avgusta i imaće međunarodni karakter, sa više od 1000 učesnika iz preko 50 ekipa, saopštili su danas organizatori na konferenciji za novinare održanoj u Gradskoj kući. Turnir su najavili pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Simo Salapura, koordinator trenera u FK “Sporto” Danilo Bjelica, fudbalski internacionalac i promoter turnira Marko Zorić, koordinator Kancelarije za mlade grada Zrenjanina Marko Miškeljin i Andrijana Marković, iz marketing službe kompanije “PerSu”, prijatelja turnira. 
 
 
 
Ekipe će se takmičiti u kategorijama od U8 do U14, godišta dece rođene od 2004-2010. godine. U zavisnosti od uzrasta date su i posebne propozicije, a raspored će zavisiti od broja prijavljenih ekipa. Predviđene su posebne nagrade u sedam kategorija, kao i pehari i medalje za četiri prvoplasirane ekipe u generaciji. Učešće su do sada potvrdili i neki od poznatih prošlogodišnjih učesnika - domaći fudbalski klubovi Partizan, Čukarički, Vojvodina, Spartak, rumunski Kluž i Brašov, mađarski Vašaš.  
 
Ističući značaj ovakvih događaja u sportskom gradu kakav je Zrenjanin, pomoćnik gradonačelnika Simo Salapura rekao je da “Sporto bir kup” zavređuje svaku pažnju Grada Zrenjanina i da je njegovo drugo izdanje dobar signal da turnir polako prerasta u tradiciju.
“U pitanju je okupljanje fudbalera različitih uzrasta, ne samo iz našeg grada i teritorije Srbije, već i iz zemalja u okruženju, a svi koji dođu predstavljaće i svoje gradove i svoje klubove i nadam se da će poneti najlepše utiske iz Zrenjanina. Značajno je istaći da se turnir održava na tri lokacije, što će dodatno promovisati naš grad i njegovu fudbalsku i sportsku infrastrukturu”, istakao je Salapura. 
 
 
 
Danilo Bjelica kazao je da je Grad Zrenjanin prepoznao i podržao ideju FK “Sporto” o organizovanju ovakvog turnira i zahvalio se na saradnji. 
“Važno je da smo na istom zadatku, da promovišemo grad i naše talentovane dečake na najbolji način, kroz jednu ovakvu sportsku manifestaciju. Dajemo priliku i šansu novim talentima da se afirmišu, ali i svoj ostaloj deci da se bave sportom, jer nije najvažnije osvajati trofeje”, naglasio je on.
 
Među desetak promotera, naših sugrađana i poznatih fudbalskih imena, našao se i Marko Zorić koji je rekao da mu je drago što se našao u tom društvu i što je promoter ovog turnira. Istakao je da je i on, kao i svi njegovi prijatelji promoteri, fudbalsku karijeru počeo u Zrenjaninu, kao što je to slučaj sa decom koja će doći u naš grad i kojima će učešće na turniru mnogo značiti. Dodao je i da je to prilika za naš grad da se polako vrati na fudbalsku mapu naše zemlje i na mesto koje mu pripada i koje je nekad zauzimao.  
 
 
 
Marko Miškeljin rekao je da su se Omladinski klub i Kancelarija za mlade grada Zrenjanina rado odazvali pozivu organizatora i da će pomoći u logističkom smislu i kroz angažovanje volontera. 
 
Predstavnik sponzora, prijatelja turnira, Andrijana Marković, istakla je da je toj kompaniji čast i zadovoljstvo da bude deo ovakve manifestacije, ne samo iz razloga pomoći lokalnoj zajednici u kojoj posluju, već, pre svega, zbog promocije pravih i zdravih vrednosti kod najmlađeg uzrasta, učesnika turnira.
 
Prijavljivanje ekipa za ovaj turnir završava se sutra, a turnir počinje u ponedeljak, 27. avgusta, na tri fudbalska terena u gradu i okolini: Gradskom stadionu u Karađorđevom parku, stadionu FK “Gradnulica” i stadionu FK “Mladost” u Lukićevu.