''Eseks'' počinje s radom najverovatnije 29. novembra

Južnokorejska/američka kompanija za proizvodnju bakarnih žica za transformatore, motore i generatore “Eseks” svečano će otvoriti proizvodne pogone najverovatnije 29. novembra, saopšteno je iz te kompanije. Još nije poznato ko će prisustvovati ceremoniji, ali se očekuje prisustvo nekog od najviših državnih funkcionera Republike Srbije.
 
Nova značajna investicija u industrijskoj zoni “Jugoistok” u Zrenjaninu realizovana je u kratkom roku, nakon što su 14. marta ove godine predsednik Srbije Aleksandar Vučić, pokrajinski premijer Igor Mirović, gradonačelnik Čedomir Janjić i predsednik kompanije “LS Grupa” Kristofer Ku simbolično izgradili zid i označili početak izgradnje fabrike. 
 
 
 
U međuvremenu je završena izgradnja proizvodnih pogona na površini od 15000 kvadratnih metara, izvršen prijem i obuka radnika, tako da je sve spremno za početak proizvodnje investicije vredne preko 30 miliona evra. Kompanija “Eseks” evropska je podružnica američkog giganta iz Atlante “Superior Eseks”, a obe su članice južnokorejske “LS Grupe” koja posluje na preko 100 lokacija u 25 država i upošljava više od 3000 radnika. 
 
Već na prvi pogled jasno je da najnovija zrenjaninska fabrika ulazi u red najvećih proizvodnih  objekata u novim industrijskim zonama, impresivno deluje i čini svojevrsnu “kapiju” zone “Jugoistok”, na ulazu u grad iz pravca Beograda, na mestu gde su u toku i radovi na izgradnji kružne raskrsnice i ukrštanja s delom obilaznice kroz tu zonu.