Gradu Zrenjaninu 2,6 miliona dinara pokrajinskih sredstava za turistički projekat

Potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković i pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina Duško Radišić potpisali su danas u Novom Sadu ugovor o dodeli bespovratnih sredstava Gradu Zrenjaninu u iznosu od 2,6 miliona dinara za realizaciju turističkog projekta “Izrada mobilnih štandova, klupa i kućica za izlaganje”. Potpisivanju je prisustvovao i direktor Turističke organizacije grada Zrenjanina Zoran Ljubotina.
 
Grad Zrenjanin jedna je od 14 lokalnih samouprava na teritoriji Pokrajine kojima su danas dodeljena sredstva u ukupnom iznosu od 28 miliona dinara za sufinansiranje projekata od značaja za razvoj turističkog potencijala u AP Vojvodini u 2018. godini.
 
 
 
Cilj dodele bespovratnih sredstava je razvoj turizma na teritoriji Autonomne pokrajine Vojvodine, podsticanjem lokalnih samouprava za poboljšanje i modernizaciju turističkih potencijala i unapređenje turističke ponude AP Vojvodine. 
 
Pomoćnik gradonačelnika Radišić ističe da Grad Zrenjanin, osim najveće turističke manifestacije “Dani piva”, tokom godine organizuje čitav niz različitih tematskih manifestacija na centralnim javnim gradskim površinama.
“Često smo u situaciji da izdvajamo značajna sredstva za iznajmljivanje, transport i postavljanje tipskih štandova i kućica od drugih organizacija, ustanova, čak i od drugih opština. Ovim projektom i saradnjom s Pokrajinskom vladom, obezbedili smo sredstva za izradu te vrste mobilijara koji će biti u vlasništvu grada i koristiti se u navedene svrhe”, objasnio je Duško Radišić. 
 
 
 
Dodao je i da je turistički fokus Grada Zrenjanina trenutno na razvoju nautičkog i ciklo-turizma, o čemu se dosta i govorilo u prethodnom periodu, ali i konkretno uradilo.
“Revitalizacija reke Begej, uspostavljanje plovnog puta do Temišvara, uz izgradnju biciklističke staze obalom od Kleka do Srpskog Itebeja i novog graničnog prelaza ka Temišvaru, kao i izgradnja pristana, marine nedaleko od centra Zrenjanina, aktivnosti su kojima ćemo se intenzivno baviti u narednom periodu i zahvaljujući saradnji s rumunskim partnerom i sredstvima iz IPA fonda  Evropske unije, siguran sam da će te kapitalne investicije biti realizovane na najbolji mogući način i u predviđenim rokovima”, naglasio je pomoćnik gradonačelnika Zrenjanina.