Snažna podrška Pokrajine Evropskom gradu sporta - 250 miliona dinara za drugu fazu rekonstrukcije Gradskog stadiona

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas u Novom Sadu gradonačelniku Zrenjanina Simu Salapuri ugovor o dodeli sredstava u iznosu od 250 miliona dinara, namenjenih realizaciji druge faze sanacije i adaptacije Gradskog stadiona u Zrenjaninu. Zahvaljujući tim sredstvima, uz učešće Grada Zrenjanina, u godini u kojoj nosi titulu “Evropski grad sporta”, Gradski stadion u Karađorđevom parku zasijaće novim sjajem i postati reprezentativan sportski objekat na kom će moći da se održavaju međunarodna atletska takmičenja i fudbalski mečevi. 
 
 
 
Grad Zrenjanin sredstva je dobio nakon javnog konkursa Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti razvoja sporta, nakon što je prethodne godine projekat ostao na “čekanju”, zbog poznate situacije i epidemije izazvane koronavirusom.
 
Gradonačelnik Simo Salapura je, povodom ove odluke, rekao da je pokrajinska administracija još jednom uputila snažnu podršku Evropskom gradu sporta i da učestvuje značajnim sredstvima u realizaciji projekta od velike važnosti za Zrenjanin.
- Zahvaljujući ovim sredstvima, nastavljamo započetu rekonstrukciju našeg Gradskog stadiona i očekuju nas u toku ove godine radovi na obnovi fudbalskog terena, renoviranju svlačionica, tribina i zida oko stadiona, postavljanju drugog nivoa rasvete za odigravanje fudbalskih utakmica, rekonstrukciji pristupnih saobraćajnica i proširenju parking-prostora. Ovim ćemo zaokružiti naš jedinstveni sportski kompleks u Karađorđevom parku i u potpunosti obnoviti najveći gradski sportski objekat u koji decenijama ništa nije ulagano, samim tim i obezbediti odlične uslove za dodatni razvoj sporta u gradu i organizaciju većih atletskih takmičenja i fudbalskih mečeva - istakao je gradonačelnik Zrenjanina.   
 
 
 
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović uručio je danas ugovore predstavnicima lokalnih samouprava za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblastima saobraćajne infrastrukture, vodosnabdevanja i zaštite voda, lokalnog i regionalnog ekonomskog razvoja, osnovnog obrazovanja i vaspitanja i razvoja sporta na teritoriji AP Vojvodine. Za projekte u oblasti razvoja sporta Pokrajina je opredelila ukupno 497 miliona dinara. 
 
Podsećamo, prva faza rekonstrukcije Gradskog stadiona realizovana je u periodu februar - oktobar 2019. godine, u okviru koje je izgrađena tartan atletska staza i atletsko borilište po standardima Svetske atletske federacije, za održavanje međunarodnih takmičenja i montirano reflektorsko osvetljenje za potrebe atletskih takmičenja - četiri stuba sa po 22, od projektovanih 48 svetiljki. Vrednost investicije u prvoj fazi iznosila je 200 miliona dinara - 120 miliona izdvojila je AP Vojvodina - Uprava za kapitalna ulaganja, a 80 miliona Grad Zrenjanin. 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/5900/Ugovor_stadion_2_faza_0.jpg