Gradonačelnik Simo Salapura primio članove organizacionog odbora Simpozijuma „Pivo, pivarske sirovine i oprema“

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura upriličio je danas u svom kabinetu prijem za Organizacioni odbor naučno-stručnog Simpozijuma „Pivo, pivarske sirovine i oprema“ koji se po četvrti put održava u našem gradu.

Tom prilikom gradonačelniku je uručena Povelja za pomoć, podršku i poseban doprinos u organizaciji Simpozijuma.

 

 

Gradonačelnik  je istakao da doprinos nastojanju da se ponovo pokrene proizvodnja piva u našem gradu može dati ovakav simpozijum.

- Izuzetno je zadovoljstvo od eminenetnih stručnjaka iz ove oblasti čuti informacije i saznanja, i naučno i stručno, kako i na koji način u Zrenjaninu ponovo može da se proizvodi pivo. Drugi, ne manje važan aspekt ovog simpozijuma jeste i to što razvijamo, i što treba u narednom periodu podići na viši nivo, da napravimo kongres kada je u pitanju ova tema. To će svakako doprineti i razvoju kongresnog turizma u našem gradu kome težimo, a za koje imamo sve uslove, kapacitete i resusre. Naravno, zajednički to radimo sa našom Turističkom organizacijom - kazao je gradonačelnik.

 


Zahvalio je organizacionom odboru i na tome što su zahvaljujući tom skupu u naš grad došli i stručnjaci iz pet različitih zemalja.
 
- Kako sam čuo ovaj simpozijum tematski je najsadržajniji, kako sa naučnog aspekta tako i sa stručnog i verujem da ćemo u narednom periodu imati još bolju i sadržajniju priču u našem gradu kada je ova tema u pitanju - rekao je još gradonačelnik Simo Salapura.

Podsetio je i na ugovor potpisan sa kompanijom “Karlsber” i naveo da se zrenjaninski brend - “Zrenjaninsko pivo” proizvodi i da će tako biti i ubuduće, a da će sa predstavnicima te kompanije i stručnjacima iz oblasti pivarstva već početkom novembra biti održan sastanak na kome će biti izdefinisani dalji pravci projekta.

 

 

 

Profesor dr Radovan Pejanović sa Poljoprivrednog fakulteta u Novom Sadu i predsednik organizacionog odbora Simpozijuma, istakao je da je misija ovog skupa da oživi sektor privrede, veoma značajan, a to je pivarska industrija.

Ukazao je da je mišljenje stručnjaka da Srbija ima sjajne komparativne prednosti za razvoj pivarske industrije i šanse da se ta grana oporavi. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6262/prijem_simpozijum_piva_00.jpg