Ministar Vulin poručio deci u Zrenjaninu: Mi smo vaša policija, rad načelnika policijske uprave meriću po tome koliko ste vi bezbedni

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Aleksandar Vulin poručio je danas, prilikom posete Osnovnoj školi „Dr Jovan Cvijić“ u Zrenjaninu, da će, između ostalog, rad načelnika policijskih uprava meriti po tome koliko su deca u školama bezbedna, da li u blizini škola i školskim dvorištima ima narko-dilera i da li ima nasilja koje je nekažnjeno.
 
 
Ministar Vulin, koji je posetio učenike ove škole koja je dobila potrebnu opremu u okviru programa „Zajednici zajedno“ pod pokroviteljstvom kompanije NIS, istakao je da sve ima smisla samo ako su deca u našoj državi sigurna i bezbedna.
„Draga moja deco, sve što se uloži u vas, što se uloži u vreme koje provodite u školi, na ulici, u porodici, suštinski je smisao postojanja države, postojanja jednog društva. Naši prijatelji iz NIS-a razumeju koliko je potrebno da vi budete bezbedni, da vi budete dobro. Ako ste vi dobro i ako ste vi bezbedni, onda je nama starijima sve lako, sve ima smisla, sve možemo da postignemo i da uradimo“, rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, obraćajući se deci.
 
Ministar Vulin je poručio da je na policiji da okruženje u kome deca provode vreme učine sigurnim i bezbednim.
 
 
„Ja ću meriti rad načelnika policijske uprave po tome koliko ste vi bezbedni, da li u školi ima narko-dilera, da li ima nasilja koje nije kažnjeno, da li su ulice bezbedne, da li je bilo ko pomislio da je jači od države, da može da se iživljava po ulicama ovog grada, da li neko vozi tako da ne smete da stanete na pešački prelaz. Ja ću njegov rad meriti po tome koliko ste vi zadovoljni. Vi ste sudije i njemu i meni. Koliko vi budete sigurni i bezbedni, toliko smo i on i ja i gradonačelnik, i svi mi zajedno, suštinski uspešni ili nismo uspešni“, rekao je ministar policije Aleksandar Vulin.
 
Generalni direktor NIS-a Kiril Tjurdenjev istakao je da je cilj te kompanije da se učenici u školama širom Srbije osećaju sigurno i da imaju modernu opremu i najbolje uslove za rad, zbog čega je u te svrhe prošle godine izdvojeno oko milion evra.
 
 
„Za nas je od velike važnosti što ovaj cilj delimo sa dragocenim partnerima, među kojima su naši prijatelji iz Ministarstva unutrašnjih poslova, Grada Zrenjanina i lokalnih zajednica sa kojima uspešno sarađujemo duže od 10 godina. Ipak, naš najveći motiv da istrajemo u svojoj nameri su dečji osmesi koji nas dočekuju u školama širom Srbije“, rekao je Tjurdenjev.
 
Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura naglasio je da je 10 osnovnih škola u tom gradu obuhvaćeno projektom „Zajednici zajedno“ i istakao da će Grad nastaviti da sarađuje sa Policijskom upravom Zrenjanin i Ministarstvom unutrašnjih poslova, sa društveno odgovornim kompanijama poput NIS-a,  kako bi građani, a pre svega deca, bili još sigurniji i bezbedniji.
 
Tekst i foto: MUP Srbije

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6261/ministar_vulin_u_Cvijicu_0.jpg
  • /uploads/attachment/vest/6261/Ministar_Vulin_u_Cvijicu_00.jpg