Završni radovi na pešačkim stazama novog železničkog mosta - postavljanje zaštitne ograde i nanošenje premaza

JP “Infrastruktura železnice Srbije” objavilo je početkom meseca da je završena montaža novog železničkog mosta u Zrenjaninu i da je, nakon tri meseca, ponovo otvoren za saobraćaj. Međutim, još uvek nisu završeni svi radovi na pešačkim stazama, tako da je i dalje na snazi upozorenje pešacima da ga ne koriste. 
 
 
 
 
Trenutno je u toku postavljanje zaštitne ograde između pešačkih staza na mostu i pruge, postavljanje rasvete na prilazima mostu i nanošenje premaza protiv klizanja. Takođe, obavljaju se i finalni radovi na potpunom ograđivanju pešačkog od železničkog saobraćaja. Pošto se pešačke staze sada nalaze sa obe strane mosta, kao i nova pristupna betonska stepeništa i staze koje vode do njih, može se lako stizati na bilo koju stranu. 
 
 
 
 
Očekuje se da svi radovi u potpunosti budu završeni u narednih nekoliko dana, čime će železnički most biti bezbedan i za pešake i za odvijanje saobraćaja. Nakon zatvaranja deonice Novi Sad - Subotica, zbog izgradnje brze pruge, kao jedan od pravaca dopunskog teretnog saobraćaja označen je pravac Novi Sad - Titel - Orlovat - Zrenjanin - Subotica.
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/6519/novi_zeleznicki_most_0.jpg