Nov asfalt u Perlezu: samo u ovom selu ulaganja u putnu infrastrukturu za dve i po godine veća od 40 miliona dinara

Gradonačelnik Zrenjanina Simo Salapura, zajedno s pomoćnicom Cicom Vučković, posetio je danas Perlez, gde su u toku radovi na asfaltiranju Ulice dr Radoslava Panića, duge kilometar, koja je među najdužim u selu. Ovo je jedna od brojnih ulica predviđenih za asfaltiranje u svim mesnim zajednicama, a na osnovu dinamičkog plana i Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta finansiranja, izgradnje i održavanja lokalne putne infrastrukture na teritoriji grada Zrenjanina. 
 
 
 
 
Gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo i zbog činjenice da se u Perlezu asfaltira još jedna važna saobraćajnica za meštane i zbog uspešne realizacije celokupnog Ugovora o javno-privatnom partnerstvu. Perležani su prethodne godine dobili asfalt u susednoj, Ulici Đure Jakšića, a sada se radi još jedna ulica u zoni prilaza keju pored Begeja, takođe komletno uređenom pre dve godine, za potrebe održavanja manifestacije od značaja za Grad Zrenjanin “Dani porodice”.
- Ulaganja u Perlezu, posmatrano samo kroz ove tri investicije, iznose preko 40 miliona dinara u protekle dve i po godine. U uređenje šetališta pored Begeja uloženo je oko 10 miliona dinara, asfaltiranje Ulice Đure Jakšića koštalo je 6,5, a Radoslava Panića 24.000.000 dinara. I to nije sve. U proteklih godinu dana obnovljena je i saobraćajnica od Perleza do Knićanina i Titela, u centru sela otvorena je Kulturna stanica “Stari mlin”, očišćen je kanal za odvodnjavanje, sanirano nekoliko javnih objekata, otvorena nova vrtićka grupa pri osnovnoj školi. Perlez je možda i najbolji primer kako građanske inicijative i lično angažovanje meštana, u saradnji sa lokalnom samoupravom, dovode do uspešne realizacije brojnih važnih projekata, koje smo definisali kroz akciju “Da nam sela budu bliža” - istakao je gradonačelnik nakon obilaska radova u Perlezu i dodao:
 
 
 
 
- Što se putne infrastrukture tiče, naš cilj je da u trogodišnjem periodu, računajući i prethodnu godinu, u svakoj gradskoj i seoskoj mesnoj zajednici bude u potpunosti obnovljena ili prvi put asfaltirana bar po jedna ulica. Sledeća aktivnost, kada je u pitanju asfaltiranje, je u Čenti, gde će se raditi Pupinova ulica - najavio je nove radove gradonačelnik. 
 
Prezadovoljni saradnjom s lokalnom samoupravom i izvedenim radovima su i predstavnici Saveta mesne zajednice Perlez, čija predsednica Dejana Marjanac ističe da Grad Zrenjanin, na čelu s gradonačelnikom, ima sluha za zahteve meštana, i zajedno s njima dogovara se o svim aktivnostima od značaja za selo. 
- Ovi radovi nam zaista znače, jer je ova ulica jedna od najdužih u Perlezu, bila je neasfaltirana, s puno rupa, i ova investicija će biti od koristi celom selu - istakla je Marjanac. 
 
 
 
 
Radovima je prisustvovao i državni sekretar Ministarstva za brigu o porodici i demografiju Radoš Pejović, pokretač manifestacije “Dani porodice”. Rekao je da je uređenje prostora uz Begej - “Porodičnog korzoa” - na kom se od 2021. godine održavaju “Dani porodice” predstavljalo, na neki način, početak infrastrukturnih radova u selu, među kojima je i današnje asfaltiranje.
- Vrlo dobro znam koliko je važno da ulažemo u sela i radimo na tome da se mladi u njih vraćaju. A da bi se vratili, prvo treba da im obezbedimo dobru infrastrukturu - poručio je Pejović. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7106/ASFALTIRANJE_PERLEZ_2023_0.jpg