Druga Olimpijada sporta penzionera Vojvodine održana je danas u sportskoj hali „Zvonko Vujin“ – dokaz kako se može biti aktivan i u trećem dobu

Druga Olimpijada sporta penzionera Vojvodine održana je danas u sportskoj hali „Zvonko Vujin“, a domaćin te manifestacije je Gradsko udruženje penzionera "Zrenjanin".

 

 

Otvarajući Olimpijadu i pozdravljajući učesnike i organizatore gradonačelnik Simo Slapura je rekao da je ovo takmičenje ujedno i dokaz kako se može biti aktivan i u trećem dobu.
- Igrama i organizacijom Sportske olimpijade počeli smo na lokalnom nivou, a zatim smo je proširili na nivo Banata i evo sada, već drugu godinu, imamo nivo Vojvodine. Ove godine odziv je preko 80 procenata gradskih i opštinskih udruženja penzionera – rekao je gradonačelnik.

 

 

Ideja o organizaciji, naveo je, rodila se u godini kada je Zrenjanin nosio titulu Evropskog grada sporta 2021. godine, da se u saradnji sa granskim savezima i strukovnim savezima na nacionalnom nivou Olimpijada organizuje upravo ovde u Zrenjaninu.
- Po rečima gostiju i organizatora iz krovnih organizacija, možemo reći da smo i ovoga puta pokazali da smo dobar domaćin i verujem da ćemo i u narodnom periodu sa našim penzionerima, sa našim najstarijim sugrađanima, imati još dodatnih programa koji se tiču njihovog aktivnog trećeg dobra – kazao je gradonačelnik Salapura i istakao da je jedan od glavnih elemenata bodovanja za titulu Evropskog grada sporta bio i masovan sport, kao i rekreativni sport i sport penzionera.

 

 

Upravo sada na tim temeljima i na osnovu tih kriterijumima, ukazao je, stvorene su mogućnosti, a postoje i resursi, infrastruktura i ljudi koji to mogu da iznesu.
- Dokazalo se da zajedno, možemo da budemo reprezentativni domaći svih manifestacija, posebno ovako masovnih manifestacija kao što je ovo takmičenje penzionera – poručio je on.

 


Predsednik Gradskog udruženja penzionera Zrenjanin Slavko Šućurević rekao je da je deo aktivnosti u sklopu Olimpijade sporta, kulture i zdravlja već održan početkom meseca.
Naime, u našem gradu održana je likovna kolonija, kao i literarni konkurs, a danas će biti saopštena i imena najuspešnijih iz oblasti proze, poezije i aforizama.
Na današnjoj Olimpijadi učesnici koji su po rečima Šućurevića zaista raspoloženi takmičili su se u četiri discipline; pikado, šutiranje penala u malom fudbalu, slobodno bacanje u košarci i brzo hodanje.

 

 

Penzioneri će kasnije tokom dana nastaviti druženje u Hotelu „Vojvodina“ gde će biti dodeljena priznanja najuspešnijim učesnicima Olimpijade sporta penzionera Vojvodine.

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7128/DRUGA_OLIMPIJADA_PENZIONERA_00.jpg