Sekretar Ivanišević otvorio kripto karavan Srbije pod nazivom: „Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investiranja do računovodstva“

U Gradskoj kući održan je danas kripto karavan Srbije pod nazivom: „Uslovi poslovanja sa digitalnom imovinom – od investiranja do računovodstva“, u organizaciji Pokrajinskog sekretarijata Vojvodine za privredu i turizam.
 
Kripto karavan otvorio je pokrajinski sekretar za privredu i turizam dr Nenad Ivanišević, a tim povodom organizovan je najpre prijem u kabinetu gradonačelnika Sima Salapure
 
 
 
 
Govoreći o današnjem skupu, sekretar Ivanišević ocenio je da je reč o veoma značajnoj temi, posebno za privrednike.
- Ukoliko želite da budete prisutni na modernim tržištima morate vladati materijom o blokčejnu, digitalnoj imovini, digitalnoj valuti i sličnom, a ono što je dobro jeste da je Srbija među malobrojnim državama u Evropi koja ima zakon koji reguliše tu materiju. Upravo ideja Sekretarijata jeste bila da privrednicima na teritoriji Vojvodine omogući da saznaju što više o toj temi. Da li će se oni baviti tom temom, hoće li im kripto biti prisutan u svakodnevnom poslovanju, mi to ne znamo, ali naša uloga u ovom projektu jeste da privrednicima to približimo i ukažemo na važnost, jer, ukoliko hoće da trguju na svetskim tržištima moraju imati veoma ozbiljna znanja, a ova obuka im to pruža, ali i da ukoliko žele time da se bave imaju adresu kome mogu da se obrate – rekao je sekretar Ivanišević.    
 
 
 
 
Kripto karavan je namenjen kako za pravna tako i za fizička lica. Pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam je ovim nastojao da privrednim subjektima i široj javnosti približi okvire i modele digitalne imovine. 
 
Edukativni program na radionicama organizuje firma “CTB Crypto & Consulting” iz Subotice, gde je karavan i počeo. Ovo je, ujedno, i prva radionica gde se uz resorni sekretarijat, pored Privredne komore Srbije, priključuje i gradska uprava.
 
 
 
 
Na današnjem karavanu govorio je i direktor RPK Zrenjanin Predrag Stankov, a predavači su bili Andrea i Ivan Andrejević, edukatori i investitori (CTB Crypto & Consulting) i autori prve knjige sa ovom temom u regionu „Kripto revolucija“; Miloš Praštalo, ovlašćeni računovođa i prvi kriptoračunovođa u Republici Srbiji (MNP Advisory) i Igor Mirković, predstavnik licencirane kripto menjačnice od strane Narodne Banke Srbije.
 
Prisutnima su, između ostalog, približili „blokčejn tehnologiju“ i svet kriptovaluta, upotrebu kriptovaluta za pravna lica, metode investiranja, kao i poreske i računovodstvene tretmane digitalne imovine. 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7174/KRIPTO_KARAVAN_0.jpg