Finiš akcije pošumljavanja „Trke za šume“ – na izletištu „Motel“ danas organizovana sadnja čak 2.000 stabala

"Šnajder elektrik Srbija - Biznis ran" i Fondacija "Ana i Vlade Divac" pokrenuli su veliku akciju pošumljavanja “Trka za šume”, sa ciljem da se tokom narednih 5 godina, uz pomoć društveno odgovornih kompanija i podršku trkača, posadi što veći broj novih stabala širom Srbije. U sklopu te akcije danas je na zrenjaninskom izletištu „Motel“ zasađeno čak dve hiljade sadnica.
 
 
 
 
Veroljub Zmijanac,  direktor "Srbija Biznis ran" kazao je da je biznis trka nastala pre oko osam godina kao mali projekat u Beogradu, kada su okupili kompanije da zajedno trče, ali da trka sada postoji u četiri grada i okuplja 15.000 zaposlenih.
- Shvatili smo da imamo moć da udružimo kompanije i tako smo i došli do ove ideje sa fondacijom "Ana i Vlade Divac" da iskoristimo tu platformu koju imamo za veće dobro. Hvala i Zrenjaninu što smo ovde da uradimo nešto mnogo veće, nešto će biti još trajnije, zbog čega ćemo i mi doći u vaš grad ponovo  - rekao je on i naveo da će i u naredne dve godine biti organizovane akcije sadnje po Srbiji.

Ispred Fondacije "Ana i Vlade Divac" prisutne je pozdravila Ana Košel, direktorka koja je zahvalila Zrenjanincima na dobrom dočeku  i lepoj atmosferi.
- Ništa ne bismo uradili bez timskog duha, a ni bez partnerstva. Sadili smo u Beogradu prošle godine, a sada u Zrenjaninu dve hiljade sadnica i nadam se da ćemo sledeće godine nastaviti u tom pravcu. Gledamo sve ove klimatske promene koje se dešavaju i znamo da je Vojvodina ostala i bez onog drveća koje je imala. Zato nam je i drago što smo i bez tog saznanja izabrali za početak Zrenjanin – kazala je Košel.
 
Istakla je da za realizaciju ovog projekta veliku zahvalnost duguju javnom preduzeću „Vojvodinašume“ koji su partner na tom projektu, ali i preduzeću, a posebno radnicima „Čistoće i zelenila“ jer bi bez njihove podrške bilo teško zasaditi sve te sadnice.
 
 
 

Marko Đuković, direktor Centra za istraživanje i inženjering u Srbiji, "Šnajder elektrik" izrazio je zadovoljstvo što je u prilici da prisutne pozdravi ispred , kako je rekao, najodrživije kompanije na svetu.
- Danas smo se okupili sa jednim velikim ciljem to jest da ozelenimo naš prelepi Zrenjanin. Ovo je deo misije koju "Šnajder elektrik" gaji globalno, a to je da imamo svet sa karbon-neutralnim otiskom, novi svet koji je daleko energetski efikasniji i svet mnogo zdraviji za sve nas – kazao je Đuković.
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac takođe je izrazio zadovoljstvo što se danas sadi čak 2.000 stabala na području „Motela“ koji je za Zrenjanince veoma interesantno mesto okupljanja.
- Ove godine uspeli smo da najveći deo ovog prostora obezbedimo, da bude u vlasništvu grada Zrenjanina i to je bio prvi cilj, a danas taj cilj nastavljamo sadnjom drveća koja će ulepšati ovaj prostor – rekao je Santovac i zahvalio svima koji su učestvovali u realizaciji projekta. On je potom i učestvovao u sadnji, zajedno sa predstavnicima donatora i JKP "Čistoća i zelenilo", a ispred Grada Zrenjanina akciji su se pridružili i pomoćnik gradonačelnika Rajko Kapelan i predstavnici Odseka za zaštitu životne sredine Gradske uprave.
 
 
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7303/Sadnja_Fondacija_Divac_0.jpg