Objavljena konačna lista korisnika koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje subvencije - energetski vaučer - pravo ostvarilo blizu 500 korisnika

Komisija za energetske vaučere objavila je konačnu listu korisnika koji ispunjavaju uslove za ostvarivanje subvencije - energetski vaučer za plaćanje dela energenata za socijalno ugrožena domaćinstva na teritoriji tog grada. 

Grad je Javni poziv za izbor korisnika raspisao sredinom novembra, a pravo na energetske vaučere za korisnike električne energije ostvarilo je  njih 260, energetske vaučere za korisnike prirodnog gasa 165, dok je pravo na vaučere za korisnike daljinskog grejanja ostvarilo 64 Zrenjaninaca.  

Vrednost subvencije - energetskog vaučera iznosi 15.000,00 dinara, a može se ostvariti za utrošenu električnu energiju, gas ili isporučenu toplotnu energiju putem sistema daljinskog grejanja.

Realizuje se tako što će Grad Zrenjanin prenos sredstava vršiti isključivo snabdevačima energenata, navedenim u zahtevu korisnika kome je Rešenjem gradonačelnika utvrđeno pravo na subvenciju.

Gradonačelnik Simo Salapura je podsetio da je i Odlukom o budžetu za 2023. godinu nastavljeno jačanje socijalne komponente obezbeđivanjem sredstava za socijalno ugrožene sugrađane u smislu obezbeđivanja energetskih vaučera.

Ukazao je i da je dodela tih vaučera jedan od vidova pomoći koju mogu ostvariti naši sugrađani sa najnižim primanjima, posebno značajna kada su u pitanju nabavka ogreva i plaćanje računa za grejanje, što je značajna finansijska stavka za domaćinstva.  

Inače, Grad je Javni poziv za izbor korisnika raspisao i prošle godine kada je pravo na energetske vaučere za korisnike električne energije ostvarilo njih 313, energetske vaučere za korisnike prirodnog gasa 202, dok je pravo na vaučere za korisnike daljinskog grejanja ostvarilo 80 Zrenjaninaca.
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7318/large_Grb_Indeks_300.jpg