Odbornici Skupštine grada održali poslednje ovogodišnje zasedanje, na dnevnom redu našle se 22 tačke

Skupština
Odbornici Skupštine grada Zrenjanina održali su danas 35. sednicu, poslednju ove godine. Predsedavao je Čedomir Janjić, a na dnevnom redu našle su se 22 tačke, pretežno iz komunalne oblasti, delom su razmatrani planovi rada i poslovanja javnih preduzeća i ustanova na budžetskom finansiranju, a u dve osnovne i jednoj srednjoj školi došlo je do promena u sastavu školskih odbora. 
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Saša Santovac izdvojio je i prokomentarisao dve odluke s današnjeg zasedanja - Odluku o pristupanju izradi Lokalnog plana upravljanja otpadom grada Zrenjanina za period 2023 - 2033. godine i Odluku o ostvarivanju prava na povlašćeni prevoz na teritoriji grada Zrenjanina. Ujedno se zahvalio odbornicima na radu tokom ove godine i donošenju niza značajnih odluka za građane Zrenjanina. 
“Današnjem odlukom o ostvarivanju prava na povlašćeni prevoz izašli smo u susret svim našim penzionerima koji žive u naseljenim mestima i omogućili im da, poput onih u Zrenjaninu, dobiju mesečnu kartu za autobuski prevoz, a u narednom periodu želimo i da poboljšamo tu vrstu prevoza. Tokom 2024. godine predviđena je i izrada studije kojom će se  rešavati problem gradskog i prigradskog prevoza. Takođe, drugom odlukom potvrđujemo našu brigu o zaštiti životne sredine i pristupamo izradi plana upravljanja otpadom u narednih deset godina. To je još jedan od pokazatelja da želimo da ulažemo u sve segmente zaštite životne sredine na teritoriji našeg grada”, kazao je Santovac.   
 
 
 
Između ostalog, odbornici su na današnjem zasedanju usvojili predloge odluka o  izmenama Odluke o lokalnim komunalnim taksama i o izmenama Odluke o naknadama za korišćenje javnih površina, kao i predlog odluke o davanju saglasnosti na konačan nacrt Aneksa II Javnog Ugovora o javno-privatnom partnerstvu za realizaciju projekta javno-privatnog partnerstva za finansiranje i izvođenje radova na potpunoj sanaciji-remedijaciji i zatvaranju postojeće gradske deponije-smetlišta na teritoriji grada Zrenjanina i izgradnju sanitarne kasete. 
 
 
 
Usvojeni su i odluka o angažovanju revizora za obavljanje eksterne revizije završnog računa grada Zrenjanina za 2023. godinu, kao i godišnji Izveštaj o ostvarivanju rodne ravnopravnosti za period 1.1.2023. do 31.12.2023. godine i Evidencija podataka o ostvarivanju rodne ravnopravnosti Komisije za rodnu ravnopravnost, na nivou jedinice lokalne samouprave i Gradske uprave.

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7322/SKUPSTINA_GRADA_27_12_2023_0.jpg