Prigodni sportski događaji u Aradcu i Botošu: podela sportske opreme i lopti FK “ASK “ i turnir povodom jubileja FK “Omladinac”

Marko Kešelj, državni sekretar Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, posetio je u petak Aradac i tom prilikom, u sali OŠ “Bratstvo”, uz prisustvo učenika sportista te škole, uručio sportsku opremu i fudbalske lopte tamošnjem fudbalskom klubu ASK. U ime grada Zrenjanina dočekali su zamenik gradonačelnika Saša Santovac, odbornik u Skupštini grada iz tog sela Danko Đokić, kao i predstavnici Saveza za školski sport grada Zrenjanina i Vojvodine. 
 
 
 
 
Državni sekretar Kešelj ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo što se družio sa decom na sportskom terenu.
“Svrha i cilj ove posete jeste da pokažemo da za nas nema velikih i malih klubova, da su nam svi klubovi podjednako važni i da želimo da dopremo do svakog deteta, kako bi ga motivisali da se bavi sportom. U okviru ove akcije, uručili smo i donaciju u vidu sportske opreme, kako bi ovi, koliko vidim već dobri uslovi bili još bolji i kako bismo decu zadržali na sportskim terenima”, istakao je Kešelj, inače bivši košarkaški reprezentativac naše zemlje.
 
 
 
 
Zamenik gradonačelnika Santovac podsetio je da je Zrenjanin 2021. godine bio “Evropski grad sporta”, ali da tu titulu, praktično, nosi svake godine.
“I ova fiskulturna sala u Aradcu primer je naših težnji da i u naseljenim mestima imamo mogućnosti za bavljenje sportom, a drago nam je i što je državni sekretar Kešelj prepoznao našu opredeljenost da ulažemo u razvoj sportske infrastrukture i time omogućimo da se što više naših sugrađana, posebno dece, bavi sportom. Zahvaljujem se i našim današnjim domaćinima iz Aradca, koji svojim aktivnostima doprinose tim našim težnjama, jer u selu funkcioniše više sportskih klubova. U sport ćemo, svakako, ulagati i u narednom periodu”, istakao je Santovac.
 
Danko Đokić je poručio da je svaka pomoć dobrodošla i istakao da fudbalski klub ASK postoji od 1956. godine, da trenutno broji 35 članova i da se, uz solidan igrački kadar, takmiči u A ligi fudbalskog saveza grada Zrenjanina. 
 
 
 
Nakon posete Aradcu, zamenik gradonačelnika boravio je u Botošu, povodom još jednog sportskog događaja - prisustvovao je tradicionalnoj manifestaciji “Plavo-bela noć“ Fudbalskog kluba “Omladinac 1932“. Tom prilikom je najmlađim predstavnicima kluba uručio sportsku opremu i lopte, a potom i prisustvovao revijalnim utakmicama u malom fudbalu između vršnjaka FK “Omladinac” i FK “Zadrugar” iz Lazareva, u tri uzrasne kategorije. Druženje na sportskom terenu, parketu Doma sportova “Aleksandar Aleksandrovič Kareljin”, nastavljeno je još jednom revijalnom utakmicom, između veterana fudbalskih klubova “Proleter” Zrenjanin i OFK “Beograd”, da bi ga završili seniori FK “Omladinac” i FK “PKB” iz Beograda.  
 
 

 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7296/MARKO_KESELJ_I_BOTOS_0.jpg