Tradicionalna novogodišnja svečanost održana u Gradskoj kući, uz dodelu Nagrade grada i novogodišnje čestitke gradonačelnika

Skupština
Novogodišnja svečanost, koju tradicionalno priređuje gradonačelnik Zrenjanina, održana je danas u Gradskoj kući, uz prigodne novogodišnje čestitke i dodelu najznačajnijeg godišnjeg priznanja, Nagrade grada Zrenjanina. Domaćini svečanosti, gradonačelnik Simo Salapura i predsednik Skupštine grada Čedomir Janjić, ugostili su brojne zvanice iz političkog, privrednog, obrazovnog, kulturnog, sportskog i verskog života grada, predstavnike javnih institucija i ustanova.
 
 
Sumirajući godinu koja je na izmaku, gradonačelnik Salapura rekao je da je bila izazovna, da je donela rezultate, da je u oblasti privrede zabeležen rekordan izvoz, da su rekordna bila i transferna sredstva s viših nivoa vlasti, koja su dostigla skoro 1,2 milijarde dinara.
“Ulagalo se u zdravstvo - Zrenjanin je ove godine dobio digitalni mamograf i po prvi put magnetnu rezonancu - u školstvo, sport, socijalnu oblast, ali kao dve najznačajnije investicije izdvojio bih početak izgradnje autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, svesni smo o kakvoj se razvojnoj šansi za nas radi, druga stvar je rešavanje višedecenijskog, kompleksnog problema i početak prve faze rada fabrike vode. Pred nama je 2024. godina, nastavak započetih projekata, nastavak borbe za dalji razvoj našeg grada, gde očekujemo početak izgradnje četvrtog kraka obilaznice, početak izgradnje mosta na Tamišu, nastavak izgradnje putne infrastrukture u svakoj mesnoj zajednici, briga o najstarijim i najmlađim sugrađanima, očekuje nas i izgradnja novog objekta vrtića na Bagljašu”, rekao je gradonačelnik i dodao da za realizaciju važnih, kapitalnih projekata, grad očekuje i podršku pokrajinskih i republičkih organa vlasti, s kojima je i u ovoj godini ostvarena izuzetna saradnja. 
 
 
 
 
“Nikada veći nije bio ni budžet za zaštitu životne sredine, načinili smo i u toj oblasti krupne korake, a ono što nas očekuje u narednoj godini jeste izgradnja prečistača otpadnih voda, a nadomak smo i početku realizacije investicije izgradnje sabirnog kolektora otpadnih voda na teritoriji grada, koja treba da bude finansirana od strane Ministarstva zaštite životne sredine sa preko milijardu dinara. To su sve lepe vesti od kojih će benefite i koristi imati građani Zrenjanina”, kazao je.  
 
 
 

Osvrnuo se i na ovogodišnje dobitnike Nagrade grada, istakavši da nas ne definišu samo investicije, već i ljudi koji ovde žive i stvaraju, ili svojim radom u drugim sredinama promovišu Zrenjanin kao grad u kom su rođeni.  
“Čestitam svim laureatima, dobitnicima Nagrade grada i zahvaljujem im se što su svojim predanim radom promovisali naš grad, što su svojim primerom inspiracija drugim ljudima, verujem, najviše mladima u našem gradu”, poručio je gradonačelnik i svim prisutnim na svečanosti, kao i svim svojim sugrađanima, poželeo srećnu Novu 2024. godinu, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću.
 
 
 
Odlukom Komisije za dodelu nagrada i priznanja grada Zrenjanina, a na osnovu razmatranja prispelih predloga, “Nagradu grada Zrenjanina” ove godine je zaslužilo šestoro pojedinaca i dva kolektiva. Nagrade su uručili gradonačelnik Salapura i predsednik Skupštine Janjić, a lično su ih primili prof. dr Dragan Lambić, Milica Dosković i Budimir Cvijetić. U ime odsutne dr Radmile Mihajlović nagradu je primio sin Radovan, dok je umesto Dejana Davidovca nagradu primio brat Bojan. U ime Muzičke škole “Josif Marinković” nagradu je primila direktorka Jelena Grbić, a u ime Udruženja za pomoć MNRO “Suncokret” predsednica Ružica Tomić. Nagrada grada biće naknadno uručena rvaču Georgi Tibilovu
 
 

U ime nagrađenih obratio se i zahvalio Budimir Cvijetić
 
Prigodnu novogodišnju pesmu na početku svečanosti izveo je Dečji crkveni hor “Sveti Arhangel Mihailo”, pod upravom Milice Dosković, muzicirao je Marko Pejčić,  a moderator programa bila je Ivana Arađan
 
 
 

Slike

  • /uploads/attachment/vest/7324/NAGRADE_GRADA_2023_0.jpg